6 липня 2022, 15:22

У боях за Сєвєродонецьк – Лисичанськ втрати угруповання РФ перевищили 50%: не здатні навіть на оборону

Бої за Сєвєродонецьк і Лисичанськ знекровили окупаційне угруповання ЗС РФ, упевнений Юрій Федоров.

У боях за Сєвєродонецьк – Лисичанськ втрати угруповання РФ перевищили 50%: не здатні навіть на оборону

Угруповання ЗС РФ виконало лише половину завдання, поставленого диктатором Володимиром Путіним. Захоплено половину Донбасу - Луганську область, і при цьому російські частини зазнали тяжких втрат.

Про це в ефірі YouTube-каналу "Популярна політика" розповів російський військовий експерт Юрій Федоров.

Він звернув увагу на те, що Путін наказав "відпочити" частинам ЗС РФ, які брали участь у захопленні Сєвєродонецька та Лисичанська. Швидше за все, це вимушений захід.

"Насправді це не відпочинок. Це відведення частин і з'єднань на переформування та поповнення втрат. Це потрібно робити у тих випадках, коли після запеклих боїв війська втратили здатність до ведення бойових дій. Зазвичай це настає у тих випадках, коли втрати в озброєнні й особовому складі перевищують 50%. У цьому випадку війська, згідно з підручниками, втрачають здатність до ведення навіть оборонних дій", - розповів Федоров.

Він упевнений, що штурмові частини російської армії втратили боєздатність, штурмуючи Луганську область. Ситуація настільки плачевна, що під великим питанням їхня здатність просунутися на Донеччині.

"Першої половини політичної мети, поставленої Путіним, було досягнуто. Тепер виникає питання, наскільки швидко та взагалі якщо російські війська виконають другу частину - вийдуть на кордони Донецької області. Для цього потрібно захопити як мінімум два великі міста Слов'янськ і Краматорськ... Вони досить укріплені. Брати їх штурмом буде досить складно для російської армії, якщо загалом можливо", - констатував військовий експерт.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Стрєлков закликав ЗС РФ згортати наступ на Донбасі: "Слов'янськ, Краматорськ не взяти, безглуздо".

Ми також писали, що штурм Сєвєродонецька дорого обійшовся російським військовим: ISW повідомив про нову тактику ЗСУ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини