1 липня 2022, 11:36

”Російська імперія схлопується”, – Галєєв назвав регіони РФ, які помруть першими

Російська Федерація демографічно схлопується, її східні регіони дуже скоро перестануть існувати, вважає Каміль Галєєв.

”Російська імперія схлопується”, – Галєєв назвав регіони РФ, які помруть першими

Йде демографічне схлопування Росії. Населення країни стікається у три великі центри на заході країни: до Москви, Санкт-Петербурга та Краснодара.

Про це в ефірі "Радіо НВ" розповів журналіст, історик Каміль Галєєв.

"Росія демографічно схлопується на південний захід. Це найтепліші, сонячні, родючі області. Звільняється значною мірою Сибір, Далекий Схід… Жити там просто важко. Жити там мало б сенс, якби це давало якісь економічні плюшки. А їх немає, тому що доходи від корисних копалин і промисловості Москва забирає цілком .... Умовні Сахалін і Хабаровськ переїжджають до Москви, Пітера або Краснодара", - розповів експерт.

Він зазначив, що останній прогноз російського уряду з приводу безробіття демонструє, що чекає регіони РФ вже до кінця року: деякі почнуть швидко вимирати.

"Наприклад, машинобудівний кластер на Волзі Татарстан - Самара... Там безробіття планується тотальне. Ці регіони помруть. Частково помре те, що називається "російською Північчю": Кострома, Вологда, Іваново і так далі... У Пітері теж все буде дуже погано, бо це "вікно до Європи", пов'язане сильно з Європою. Там все буде дуже сумно", - поділився думкою Галєєв.

Він уточнив, що глобально погана ситуація очікується по всій території Росії. Проте найлегше буде саме південно-західним областям. Йдеться насамперед про аграрний Південь.

"Краснодар, Ростов і далі не північ - чорноземні зони. Вони виробники продовольства та "здохнуть" в останню чергу", - пояснив історик.

Саме із цими процесами він пов'язує експансію Росії в Україні.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Галєєв прогнозує "колапс" Росії через війну з Україною: країну чекає виснаження.

Ми також писали, що обвал економіки Росії прискорився: названо дві основні причини.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини