29 червня 2022, 21:02

"Приготування здійснюються", – Грабський назвав ознаку, коли Білорусь буде готова напасти на Україну

Сергій Грабський оцінив можливість загрози нападу Білорусі на Україну, зазначивши, що це відбудеться, але не прямо зараз.

"Приготування здійснюються", – Грабський назвав ознаку, коли Білорусь буде готова напасти на Україну

Військовий експерт Сергій Грабський виступив в ефірі проекту FREEDOM, де розповів про те, що відбувається зараз на території Білорусі щодо підготовки до війни з Україною. За його словами, загрозливі чинники, безумовно, є. Зокрема це перевірка мобілізаційних ресурсів, інтенсифікація бойової підготовки, підготовка місцевості, пускових районів ракетних установок типу "Іскандер" і "Точка У", перекидання російської авіації на аеродроми, що знаходяться на півдні Білорусі. Наприклад, до Барановичів нещодавно прибуло 12 винищувачів російської авіації. Також здійснюється розгортання комплексів ППО.

"Водночас якщо ми говоримо про кількість військ, які на сьогоднішній день виявлені, то там ми спостерігаємо буквально сім батальйонно-тактичних груп білоруської армії, які, по суті своїй, становлять приблизно 3500-4000 військовослужбовців, - зазначив військовий експерт. - Чи каже це про те, що Білорусь не готується? Ні, вона готується, але удару буде завдано не завтра і не післязавтра, тому що для наступу з того боку, звичайно, потрібно сформувати певне угруповання". За його словами, туди необхідно ще підвезти ресурси та додаткові контингенти військ. Білоруська армія самостійно наступати не буде, оскільки вона зовсім не має бойового досвіду.

"Таким чином, як тільки ми бачитимемо досить велике переміщення підрозділів російських військ на територію, що прилягає до України з боку Білорусі, ми можемо говорити про те, що рішення прийняте і вони спробують здійснити прорив. Чим це для них закінчиться, сказати дуже складно, тому що за останні 1000 років жодна країна у світі не здійснювала таких операцій, включаючи СРСР під час Другої світової війни", – резюмував Сергій Грабський.

Нагадаємо, Сергій Грабський назвав причину, через яку Росія буде змушена взяти паузу у війні.

Також Сергій Грабський зазначив, чого саме не вистачає ЗСУ для контрнаступу.

Раніше Сергій Грабський пояснив, чому українська армія була змушена покинути Сєвєродонецьк: "Війну зараз виграють іншим способом".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини