27 червня 2022, 09:59

"Підкріпити міф..." – Олег Панюта пояснив, навіщо Путіну потрібен Харків

Найближчим часом ситуація на Харківщині може загостритись, оскільки російські війська, з великою ймовірністю, знову планують піти у наступ у цьому напрямку.

"Підкріпити міф..." – Олег Панюта пояснив, навіщо Путіну потрібен Харків

В ефірі телеканалу "Україна 24" Олег Панюта провів історичний екскурс, щоби пояснити, навіщо Володимиру Путіну знадобився Харків. За словами журналіста, ОРДЛО вважають себе правонаступниками Донецько-Криворізької Республіки – невдалого радянського формування, створеного у лютому 1918 року. Незабаром Кремль в особі Леніна та Сталіна заявив, що це авантюра, і ліквідував вищезгадану квазідержаву, а її керівництво розстріляли.

"Але цей міф виявився живучим у деяких головах, – зазначив Панюта. – Саме з того часу почали говорити про особливі донецький і луганський народи. І саме ця брехня, ймовірно, припала до смаку збоченим історичним уявленням Путіна".

На думку ведучого, російські війська за будь-що спробують захопити Харків, адже це перша столиця радянської України. Таким чином Володимир Путін хоче підкріпити міф про відтворення УРСР.

Нагадаємо, останнім часом Харківська область зазнає нещадного обстрілу з боку російської армії. Ворог б'є по житловим кварталам, щоб зламати моральний дух українського народу.

Нагадаємо, частина районів у Харкові після вибухів у місті залишилася без світла.

Також ексглава Харківської області Михайло Добкін емоційно висловився про війну в Україні.

Раніше розвідка України перехопила телефонну розмову російського солдата про розгром на Харківщині: "Кинули як м'ясо".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини