23 червня 2022, 11:00

Експерт розповів, навіщо ЗСУ необхідно стримувати ворога у Сєвєродонецьку

Захоплення Сєвєродонецька російською армією матиме для Кремля більше успіх політичний, ніж стратегічний.

Експерт розповів, навіщо ЗСУ необхідно стримувати ворога у Сєвєродонецьку

Захоплення Сєвєродонецька російською армією матиме для Кремля більше успіх політичний, ніж стратегічний. Таку думку озвучив співробітник Національного інституту стратегічного дослідження Микола Бєлєсков, саме тому у Кремлі хочуть за будь-яку ціну, але взяти під повний контроль Сєвєродонецьк, саме тому російське командування не шкодує своїх людей, посилаючи їх на забій.

Вчора, 22 червня, в інтерв'ю ресурсу LB.UА експерт заявив, що на сьогоднішній день тактика ЗСУ дуже проста: утримувати всіма силами тільки ті міста, які Росія намагається запекло атакувати. Головне завдання – вимотати супротивника.

Окупанти не звикли вести вуличні бої, проте їм доводиться це робити. Навіть незважаючи на підтримку артилерії, просто так те чи інше місто захопити не вдасться. Більше того, росіяни просто не мають тієї кількості бійців, щоб розвинути свій успіх на Донбасі.

Армія РФ вже втратила 1/3 своїх танків, а 220 тисяч солдатів недостатньо, щоб здійснювати серйозні наступальні операції. Якщо ж окупантам вдасться захопити Сєвєродонецьк, то цей успіх буде насамперед політичним.

Зі стратегічної точки зору це місто не має жодного значення, тому й дивно, коли російська армія кидає у бій за місто 100 тисяч своїх бійців.

З іншого боку, для ЗСУ така ситуація тільки на руку, коли РФ кидає всі свої сили для взяття одного лише міста. У цей момент можна без проблем проводити контрнаступ на інших напрямках. За словами Бєлєскова, і відступати немає сенсу, тому що можна постійно відступати.

Аналітики з Інституту вивчення війни заявили, що незабаром російські війська розпочнуть штурм Лисичанська. Свої атаки вони готові проводити з півдня, щоб не форсувати Сіверський Донець.

Раніше військовий експерт Снєгірьов заявив, що американські дрони-камікадзе допоможуть врівноважити сили між Україною та РФ у важкій техніці.

Нагадаємо, у Мережі з'явилися кадри із Сєвєродонецька, на яких українські танкісти завдають ударів по російським окупантам.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини