22 червня 2022, 10:05

"Через півтора-два місяці", – Іван Ступак розповів, коли та як Україна зможе повернути Херсон

Іван Ступак погодився зі словами Олексія Арестовича, що Херсон може відійти нам мирним шляхом вже найближчим часом.

"Через півтора-два місяці", – Іван Ступак розповів, коли та як Україна зможе повернути Херсон

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак заявив, що моральна складова російських військ зараз перебуває практично на нулі, чому сприяли висловлювання президента Казахстану Токаєва на економічному форумі у Санкт-Петербурзі. Про це аналітик розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Токаєв просто мокрим рушником відхлестів усю російську пропаганду і верхівку, – зазначив Ступак. – Він сказав, що не визнає ці квазідержави "Л/ДНР". Я розумію, що це побачили російські топи, які сиділи та поправляли окуляри, витирали лоба. Це побачили представники середнього та нижнього прошарку населення, військові, й у них взагалі вже не буде розуміння, за що вони борються. Немає чіткої вертикалі, немає ідеї: то денацифікація, то НАТО відсунути, а вона стала ще ближче. Олія олійна, а конкретики немає. Це справді прибиває моральну складову повністю до нуля".

Також експерт наголосив, що моральний дух – це дуже важливий фактор у будь-якій війні, який іноді допомагає навіть перемагати. Наприклад, так було з Великобританією під час Другої світової війни, коли англійці витягли першу частину війни за рахунок морально-вольових зусиль і не дали увійти ворогові до Туманного Альбіону.

Саме тому Ступак згоден із прогнозами Арестовича щодо того, що за півтора-два місяці росіяни можуть почати відступати з українських територій через відчуття безглуздості того, що відбувається.

Потім ведучий вирішив повідомити глядачам одну важливу новину: США мають намір передати Україні гелікоптери, які росіяни робили для Афганістану. У свою чергу, Іван Ступак порадував українців ще більше:

"Я вам більше скажу. Ці вертольоти, частина з них вже в Україні. Вони вже є, перефарбовані з піщаного забарвлення на наш камуфляж".

Нагадаємо, Іван Ступак розповів про стратегію російської армії на Східному та Південному фронтах: "Намагаються нав'язати масштабний бій".

Раніше Іван Ступак пояснив, чому найбагатші люди Росії досі не натиснули на Путіна.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини