8 червня 2022, 17:55

ЗСУ під Херсоном взяли важливий плацдарм – ЗС РФ змушені перекидати війська з інших напрямків

ЗСУ має серйозні досягнення на Херсонському напрямку, повідомив Олег Жданов.

ЗСУ під Херсоном взяли важливий плацдарм – ЗС РФ змушені перекидати війська з інших напрямків

Головним останнім досягненням української армії на Херсонському напрямку є взяття важливого плацдарму біля річки Інгулець.

Ситуацію прокоментував в ефірі телеканалу "Україна 24" військовий експерт полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

До кінця минулого тижня ЗСУ вдалося трохи розширити відвойований у окупанта плацдарм на півночі від Херсона. Ситуація для росіян виявилася настільки загрозливою, що їм довелося підтягувати додаткові сили у цей район.

"Зараз противник трохи схаменувся, почав підтягувати війська від Херсона та Кривого Рогу, намагається атакувати наші позиції, щоб вибити з цього плацдарму, але успіху не має", - повідомив Жданов.

Загалом, за його даними, ситуація перебуває під контролем ЗСУ. Найпроблемнішим фактом на цьому напрямку, мабуть, є обстріл російською реактивною артилерією і авіацією міста Миколаєва, через що є жертви серед мирного населення.

"Здебільшого Херсонський напрямок стабільний. На Криворізькому взагалі є спад бойової активності після наших контратак. Противник посилює оборону та риє окопи, намагаючись інженерно покращити свої позиції", - поділився інформацією військовий експерт.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Стрєлков стривожений просуванням ЗСУ на півночі від Херсона: "Наше становище погіршується".

Ми також писали, що британська розвідка розкрила плани РФ у Херсонській області.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини