3 червня 2022, 13:58

"Путіна приберуть у найближчі тижні", – Грозєв про цікаві розмови у Кремлі

Російські еліти обговорюють швидке усунення диктатора Володимира Путіна, запевняє Христо Грозєв.

"Путіна приберуть у найближчі тижні", – Грозєв про цікаві розмови у Кремлі

У навколокремлівських колах активно говорять про ймовірну ліквідацію диктатора Володимира Путіна. Проте єдиної думки щодо цього немає.

Такою інформацією поділився в ефірі YouTube-каналу "Популярна політика" відомий болгарський журналіст-розслідувач, голова гурту Bellingcat Христо Грозєв.

Він повідомив, як останнім часом отримує від російських еліт вельми суперечливі прогнози про те, що чекає на РФ у найближчому майбутньому. Режим, очевидно, перебуває у стані гострої невизначеності.

Згідно з версією одного з джерел, у країні очікується держпереворот.

"Один вважає, що буквально найближчими тижнями станеться те, чого багато хто очікує: люди поруч із Путіним його приберуть і шукатимуть нового представника", - розповів глава Bellingcat.

Він упевнений, що з кандидатурою наступника вже визначились. Це має бути особа, яка буде прийнятною для антивоєнної частини російського суспільства та для світової громадськості. Висока ймовірність того, що цією фігурою може стати нинішній прем'єр-міністр країни Михайло Мішустін.

Друге джерело запевняє, що жодної ліквідації не буде. За його версією, Путін у війні з Україною намагається досягти мінімального результату, який можна буде уявити народу як перемогу, після чого всю цю авантюру швидко згорнути.

"Мінімальний подарунок, який йому ще потрібен, трофей - це закрити весь адміністративний кордон Донбасу. Він намагатиметься це "продати"", - повідомив Грозєв.

Він уточнив, що постачання в Україну американських РСЗВ HIMARS дуже ускладнює для Путіна шанси на здобуття цього "трофею".

"Два компетентні інформовані джерела. Вони показують, що єдиної думки немає про те, що відбувається", - констатував глава Bellingcat.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Соловей пояснив, чому "палацовий переворот" у РФ поки що неможливий.

Ми також писали, що, за даними Жданова, у Москві назріває переворот після розгрому армії РФ біля Білогорівки.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Христо Грозев

Останні новини