3 червня 2022, 18:22

Економіка РФ стрімко схлопується, другий квартал буде ще гіршим, ніж перший, – Альфред Кох

Санкції, які ввів проти Росії цивілізований світ, дуже дієві – економіка РФ на межі, запевняє Альфред Кох.

Економіка РФ стрімко схлопується, другий квартал буде ще гіршим, ніж перший, – Альфред Кох

Незважаючи на переможні заяви Кремля та його пропаганди, російська економіка перебуває у тяжкому стані. І ситуація погіршуватиметься.

Таку думку в інтерв'ю ресурсу "Шукай своїх" висловив колишній заступник голови уряду РФ, а нині затятий критик путінського режиму Альфред Кох.

Він наголосив, що санкції, введені проти Росії за війну, працюють. У квітні ще до запровадження ембарго зафіксовано падіння нафтогазових доходів Росії на 18%. Це дуже багато, запевнив Кох.

"І при цьому частка нафтогазових доходів у бюджеті зросла з 40% майже до 70%. А це означає, що решта доходів упала ще сильніше", - зазначив експерт.

На глибину падіння економіки, за його словами, вказує скорочення доходів від ПДВ. Це ключовий податок країни, що є індикатором інтенсивності економічного життя, обсягу продажу. У квітні він звалився на 55% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Якщо це не економічний колапс, то що таке економічний колапс? Економіка стрімко схлопується, і, я думаю, що другий квартал буде ще гіршим, ніж перший", - наголосив Кох.

Дуже болючими для Росії, за його словами, будуть наслідки європейського 6-го пакету санкцій, що передбачає часткове нафтове ембарго.

"Бюджет схлопується... Грошей стає значно менше. Рік закінчиться з дефіцитом, покрити який нічим: кредитів не дають, золотовалютні ресурси заарештовані. Все не так райдужно у Путіна. Потрібно включати верстат, а це інфляція", - розповів колишній російський чиновник.

Він уточнив, що через дефіцитний бюджет почнуть просідати цілі сфери у Росії. І довго у такій ситуації економіка РФ не зможе протягнути, запевнив Кох.

Раніше Діалог.UA повідомляв, як Путін закриває роти чиновникам, незадоволеним тим, що "спецоперація" шкодить економіці.

Ми також писали, що економіка РФ на межі обвалу: прогноз падіння ВВП до 10%.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Альфред Кох

Останні новини