19 травня 2022, 08:37

Генерал Ягун передбачив Росії нову проблему вже восени 2022 року

Уже осенью 2022 года РФ придется столкнуться с расширением НАТО на Восток.

Генерал Ягун передбачив Росії нову проблему вже восени 2022 року

Як тільки Фінляндія буде повноправним членом НАТО, РФ доведеться терміново перекидати війська до її кордону, а також провести повне перегрупування армії.

Учора, 18 травня, генерал СБУ у запасі Віктор Ягун у прямому ефірі телеканалу "Україна 24" озвучив свою думку щодо осінніх проблем РФ.

Експерт заявив, якщо РФ не відреагує на вступ Фінляндії до НАТО перегрупуванням військ, то тоді не потрібно було порушувати питання щодо членства в Альянсі України та постійних заяв Путіна про те, що ракети НАТО у Харкові будуть націлені на Москву.

З боку Фінляндії набагато ближче потрапити до Москви ракетами, заявив Ягун. Більше того, ближче стріляти з того ж таки Таллінна, ніж з Харкова. Просто Путіну необхідно вголос вимовити слова, що йому не подобається Україна як незалежна держава, а не вигадувати нові та нові відмовки про те, чому 24 лютого глава РФ наказав вторгтися у незалежну країну.

Ягун просить звернути увагу на Фінляндію. Навіть незважаючи на нечисленну армію, вона боєздатна. Сталін у 1939 році це добре відчув на Радянській армії. Ягун не сумнівається, що восени закінчаться всі необхідні процедури вступу до НАТО Фінляндії та Швеції.

Генералу дуже цікаво, як Москва виходитиме з ситуації, що склалася, щодо розширення НАТО на Схід і яким чином російський флот діставатиметься з Кронштадта до Калінінграда.

18 травня уряди Фінляндії та Швеції подали заявки на вступ до НАТО. У Кремлі негативно відреагували на цю новину, заявивши, що Москва цим країнам не загрожує та у них не має спірних територій. У Туреччині також негативно відреагували на цю новину, заявивши, що уряд цих країн підтримує "тероризм".

Раніше ми повідомляли, що 18 травня, незважаючи на незгоду РФ щодо членства у НАТО Фінляндії, Столтенберг ухвалив заявку від Гельсінкі.

Нагадаємо, на думку Ягуна, ОДКБ була створена як "картинка" для "залякування" Заходу. Насправді це неефективна організація.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини