16 травня 2022, 11:11

Олег Жданов розповів, коли ЗСУ перейдуть у контрнаступ

Олег Жданов назвав реальні терміни, коли українська армія зможе перейти у контрнаступ.

Олег Жданов розповів, коли ЗСУ перейдуть у контрнаступ

Полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Олег Жданов стверджує, що російська армія як мінімум місяць буде не здатна до проведення масштабних операцій. На думку експерта, обидві сторони потребують оперативної паузи, після якої активну фазу війни буде відновлено. Про це Олег Жданов розповів в інтерв'ю Володимиру Полуєву, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Україна 24".

"Неможливо місяць поспіль вести наступальні дії, - зазначив військовий аналітик. - Потрібно поповнювати резерви та поповнювати втрати. Такого поповнення зараз немає. Зараз вони збирають людей, але техніки для них не вистачає. А ось ті війська, які знаходяться в Україні, вже виснажені. Ми їх досить сильно пошматували у цих наступальних діях, тому я, у принципі, очікував. Наше командування контрударом збило ось їх наступальний потенціал".

Також, за словами Жданова, зараз відбувається те, про що говорив міністр оборони Олексій Рєзніков: ми стоїмо на порозі позиційної війни, тому Росії та Україні потрібна оперативна пауза для перегрупування сил.

"І тут виграє той, хто зробить це швидше, - пояснив експерт. - Хто перший це зробить, той і матиме перевагу на момент закінчення цієї оперативної паузи".

Контрнаступ ЗСУ можливий вже у середині або другій половині червня за умови, що на той час ми отримаємо достатню кількість західної зброї, вважає Жданов. Проте він наголосив, що йдеться не про ленд-ліз, а про ту допомогу, яка нам організовувалась у березні – квітні.

Нагадаємо, Олег Жданов назвав дві умови, необхідні для різкої зміни воєнної ситуації на Донбасі.

Також Олег Жданов розповів, звідки найближчим часом може виходити загроза для ЗСУ.

Раніше Олег Жданов заявив, що Володимир Путін всіляко схилятиме Олександра Лукашенка до удару по заходу України.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Олег Жданов

Останні новини