11 травня 2022, 12:05

'"Це вам не Сирія", – "ексвагнерівець" сказав, чому армія РФ з тріском програє війну Україні

Колишній найманець ПВК "Вагнер" Марат Габідуллін вважає поразку ЗС РФ в Україні неминучою.

'"Це вам не Сирія", – "ексвагнерівець" сказав, чому армія РФ з тріском програє війну Україні

Російська армія абсолютно не вміє воювати. Її поразка у повномасштабній війні з Україною була неминучою.

З такою заявою виступив у Парижі колишній найманець секретної російської приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" Марат Габідуллін під час презентації своєї книги, передає Reuters.

55-річний Габідуллін залишив найманство у 2019 році після того, як тривалий час бився у лавах "Вагнера" в Україні та Сирії. Він був одним із тих, хто вижив при атаці військ США у сирійському Дейр-ез-Зорі.

Росіянин повідомив, що напередодні повномасштабного вторгнення ЗС РФ в Україну з ним знову зв'язалися вербувальники "Вагнера" та запропонували взяти участь у "спецоперації". Він відмовився. Запевняє, що зробив це, оскільки розумів безперспективність цієї витівки.

Габідуллін дуже критично висловився про реальний стан російської армії. Він зазначив, що "спецоперація" є першим зіткненням ЗС РФ із добре навченою регулярною армією. І обернулося для росіян це передбачуваним провалом – довелося ганебно втекти не лише з-під Києва, а й усієї Півночі України.

"Я сказав їм: "Хлопці, це помилка"... Вони (війська РФ - ред.) були зненацька застигнуті тим, що українська армія так люто чинила опір і вони зіткнулися зі справжньою армією", - розповів "вагнерівець".

Він зазначив, що у Сирії участь у війні російських військ обмежувалася виключно авіаційним компонентом. Наносити удари з повітря було дуже легко з огляду на те, що у противника там немає жодних систем протиповітряної оборони. В Україні така тактика не спрацювала. Там російську авіацію громять у "промислових масштабах". Кількість збитих літаків і вертольотів ЗС РФ йде на сотні.

"Я надивився на них (військовослужбовців РФ – ред.) у Сирії. Вони не брали безпосередньої участі у боях… ЗР РФ так і не навчилися воювати по-справжньому", - повідомив Габідуллін.

Він був шокований тим фактом, що Москва наважилася на повномасштабне вторгнення. Запевняє, що очікував на менші масштаби конфлікту.

"Я навіть подумати не міг, що Росія вестиме війну з Україною. Як це може бути? Це неможливо", - розповів колишній найманець.

Раніше Жданов розповів, що відбувається з "вагнерівцями" в Україні: "Рівень ПВК Путіна сильно впав".

Ми також писали, що ЗСУ на Луганщині розбили загін ПВК "Вагнер" – у росіян тяжкі втрати.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини