3 травня 2022, 20:44

Сі "всадив Путіну найпотужніший ніж у спину": як Китай використовує Росію, яка зазнає поразки

Велике партнерство Росії та Китаю виявилося пропагандистською вигадкою, на думку ексзаступника міністра енергетики РФ, опозиціонера Володимира Мілова.

Сі "всадив Путіну найпотужніший ніж у спину": як Китай використовує Росію, яка зазнає поразки

Китай не тільки відмовився надавати допомогу Росії у війні проти України, а й де-факто приєднався до антиросійських санкцій. Про "велике партнерство" сьогодні не йдеться.

Про це у своєму блозі на YouTube розповів колишній заступник міністра енергетики РФ, опозиціонер Володимир Мілов.

"Китай всадив Путіну найпотужніший ніж у спину: відмовився підтримувати його у війні проти України та фактично приєднався до вторинних санкцій проти РФ. Активно розриває фінансові, економічні, інвестиційні зв'язки… Тріщинами пішла "велика дружба" між Путіним і Сі Цзіньпіном. Путін, починаючи війну (з Україною - ред.), думав, що має одного потужного союзника. Все це виявилося брехнею. Дружба посипалася як картковий будиночок", - підкреслив політик.

Він нагадав, як на тлі перших поразок у війні Путін запросив військову допомогу у Китаю, про що просочилася інформація у ЗМІ. На це диктатор РФ отримав категоричну відмову. Сі Цзіньпін навіть не дав продуктових пайок для російських солдатів.

Більше того, Китай почав швидко розривати економічні зв'язки із РФ. З російського ринку пішли Huawei, нафтогазова корпорація Sinopec, китайські банки. КНР навіть припинила співпрацю з російською академією наук, а також почала терміново розбудовувати торгові потоки в обхід РФ.

Мілов нагадав, що останні десятиліття Путін активно будував "велике партнерство" з Китаєм, продаючи йому ресурси собі на збитки, наприклад, він планомірно виводив газ із європейського на китайський ринок.

"А в яких таких "інтересах Росії" вести газ з ринку Європи, де він коштує $1000-$2000 (за тисячу кубометрів - ред.), і продавати у Китай по $145? У чому тут велика геополітична вигода? А, може, просто у Кремлі китайський агент? Особливий цинізм ситуації: Росія продає газ Китаю за найдешевшими цінами у світі, навіть на 30% дешевше, ніж Туркменія. Усіх переграв геостратег", - обурився Мілов.

Він констатував, що плани Путіна купити Китай дешевою сировиною повністю себе не виправдали.

"Китай діє у своїх вузьких прагматичних інтересах. І для нього величезні ринки США та ЄС набагато важливіші, ніж мікроскопічна російська економіка, яка й раніше була меншою за 2% від світового ВВП, а тепер через санкції її просто не розглянеш у мікроскоп. Навіщо Китай користується незавидним становищем російських компаній, вибиваючи нові знижки на постачання нафти та зрідженого газу, він розуміє, що РФ з цими вуглеводнями зараз йти просто нікуди. Що взагалі це було? Весь цей великий геостратегічний геній Путіна, про який нам розповідають десятиліття по телевізору, це брехня, химера, замок на піску. Нічого цього не існує", - констатував опозиціонер.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що останні резерви Путіна "згорають" у Китаї: юань рекордно обвалився, як у 90-х.

Ми також писали, що у Китаї показали політичну карту світу після розпаду Росії.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини