2 травня 2022, 14:55

Раміс Юнус пояснив, коли Росія почне благати Україну про мирні переговори

Раміс Юнус зазначив, що риторика Заходу кардинально змінилася завдяки героїзму українців і змінюватиметься й надалі, що врешті-решт зажене Росію у кут.

Раміс Юнус пояснив, коли Росія почне благати Україну про мирні переговори

Американський політолог Раміс Юнус зазначив, що РФ сьогодні залишилася практично однією у цілому світі. Ніхто з тк званих союзників Росії не підтримує її ні політично, ні економічно, ні, тим паче, військово-технічно. Країни БРІКС (Бразилія, Китай, Індія та ПАР) зайняли спостережну позицію. Водночас риторика Заходу кардинально змінилася завдяки героїчній боротьбі українців із російським агресором. На думку експерта, риторика США, Великобританії та Євросоюзу змінюватиметься й надалі на користь України, що у результаті призведе до зміни позиції Китаю та самої Росії. Про це Раміс Юнус заявив в ефірі телеканалу "Прямій" у YouTube.

Як стверджує американський політолог, КНР зараз уважно відстежує події. "Китайські гіганти, пов'язані з енергетикою, тимчасово дистанціюються у питаннях нафти та багатьох інших питаннях. Банківський сектор теж поводиться досить обережно. Вони поки що тримають нейтралітет, який більше проти Росії, ніж за Росію", – пояснив позицію Китаю експерт.

Далі він висловив думку, що КНР спостерігатиме за ситуацією і далі, побоюючись дражнити США та Євросоюз. "Росія насправді і політично, і економічно, і у військовому плані залишилася одна. Ресурсів підживлення немає. В Україну і ресурси, і підживлення йдуть", – наголосив Юнус.

Потім політолог зробив дуже оптимістичний прогноз для України: "Я не здивуюсь, що найближчим часом ми побачимо зміни на полі бою, а також зміни як у риториці Євросоюзу, так і у риториці Китаю та самій Росії. І тоді, я вас запевняю, знову зайде розмова про Стамбул. І Путін зможе попросити відчинити йому двері, щоб він зберіг хоч якесь обличчя".

При цьому експерт наполегливо порекомендував українському керівництву проводити переговори станом на 2014 рік, а не на 24 лютого, адже якщо повернутись до територіальних кордонів 2022 року, то це буде міна уповільненої дії. За словами Юнуса, Україна має отримати території, окуповані Росією у 2014 році. Тільки так можна вплинути на зміну політичного режиму у Росії та усунути загрозу повторного нападу з боку РФ.

Раміс Юнус заявив, що США, а разом з ними і Євросоюз, кардинально змінили риторику завдяки героїзму українців.

Також Раміс Юнус зазначив, що Володимир Путін знаходиться на гачку, тому незабаром може дати задній хід.

Раніше Раміс Юнус пояснив, чому російські високопосадовці бояться Путіна, як вогню.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Рамис Юнус

Останні новини