23 квітня 2022, 16:55

Жданов передбачив повернення Донбасу та Криму у ході контрнаступу ЗСУ

Експерт вважає, що Україна має шанс повернутися у міжнародно визнані кордони.

Жданов передбачив повернення Донбасу та Криму у ході контрнаступу ЗСУ

Україна внаслідок війни з Росією відновить свою територіальну цілісність, повернувши всі окуповані Москвою території, включаючи Крим і Донбас, якщо політики не заважатимуть військовим.

Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Аналітик констатував низьку боєздатність російських окупаційних військ, яка заважає їм проводити ефективні операції із захоплення нових територій. На думку співрозмовника, Росія не зможе додатково нічого "відкусити" в України.

Навпаки, українська держава має історичний шанс повернутися у міжнародно визнані кордони з урахуванням тієї військової допомоги, яку Київ сьогодні отримує від Заходу. Повернення територій відбуватиметься під час контрнаступу українських військ.

Експерт вважає, що було б неправильно зупинитися на підступах до Донецька та Луганська та не спробувати вийти до державного кордону. Щодо операції зі звільнення Криму, то з цим складніше: командування українською армією має оцінити всі ризики, перш ніж переходити до активних дій.

"Рішення потрібно віддати на розсуд Генштабу. Ось чому я говорю, що політики не повинні втручатися", – пояснив аналітик.

Експерт також розповів, що операцію Путіна з повномасштабного вторгнення російських військ в Україну було розраховано максимум на 96 годин. Після встановлення контролю над аеропортом у Гостомелі ворог планував висадити там основні сили та направити їх на захоплення урядового кварталу у Києві з метою усунення політичного керівництва України.

Раніше Жданов заявив, що головне завдання ЗСУ зараз  вистояти на східному напрямку та виснажити сили супротивника. Після цього з'явиться можливість перейти до контрнаступальних дій.

Аналітик вважає, що велика битва за Донбас не зможе тривати довго. Зібраної Росією кількості військ не вистачить довше, ніж на два тижні.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Олег Жданов

Останні новини