21 квітня 2022, 11:29

"Після дзвінка з Вашингтона Путін злякався, на початку квітня все змінилося", – Піонтковський

Російський диктатор Володимир Путін відмовився від ідеї використовувати ядерну зброю проти НАТО, впевнений Андрій Піонтковський.

"Після дзвінка з Вашингтона Путін злякався, на початку квітня все змінилося", – Піонтковський

США чітко дали зрозуміти російському диктатору Володимиру Путіну, що використання ядерної зброї проти НАТО призведе до його смерті. Лідер РФ злякався.

Про це в етері телеканалу "Україна 24" заявив із Вашингтона відомий російський політолог Андрій Піонтковський.

Він звернув увагу на різку зміну риторики США останнім часом. Чергові ядерні погрози Кремля були зустрінуті зневажливою реакцією.

"Його (Путіна ред.) не вшанував відповіддю ані Блінкен, ані заступник держсекретаря. Відповідав молодий хлопчик Нік Персі. І відповів він дуже різко та зневажливо. Сказав, що жодні погрози не переконають США не надавати повну підтримку Україні. Відбулася рішуча зміна щодо Заходу до путінських погроз десь на початку квітня", – заявив Піонтковський.

Він нагадав, що раніше і США, і НАТО розповідали про небажання прямої конфронтації з Росією, про відмову надсилати війська в Україну.

"Вони лякалися цього примітивного ядерного шантажу. Це стратегія Путіна щодо деескалації через ядерну ескалацію. Це був його план перемогти НАТО. До України це не мало жодного стосунку... Навіщо йому потрібна була ядерна зброя, якщо він за три дні збирався брати Київ? (... ) Його стратегія полягала у тому, щоб при вторгненні, наприклад, до Балтії, коли НАТО почне відтискати російські війська, він став і пригрозив негайно застосувати тактичну ядерну зброю при відмові капітуляції... Він був впевнений, що Захід злякається та відступить", – пояснив політолог.

Він уточнив, що донедавна Захід давав Путіну всі підстави так думати. Проте все змінилося саме на початку квітня. Пентагон зателефонував до Москви та попередив, що спроба застосувати ядерну зброю призведе до негайної смерті саме Путіна. Росіянам нагадали, що США мають малопотужні ядерні боєголовки, здатні проникати у будь-який бункер.

"Путіну фактично було сказано: "Якщо застосуєш тактичну ядерну зброю, удар буде по тобі особисто". І все змінилося… Цю тему знято", – заявив Піонтковський.

Він звернув увагу на те, що після цієї розмови перестала боятися Східна Європа. Її країни почали відкрито надсилати в Україну важке озброєння, зокрема С-300. А заяви Москви про удари по конвоях з іноземною зброєю так і залишилися лише погрозами. Путін злякався.

Раніше в Україні весь світ побачив, що російська зброя – "паперовий тигр", ВПК РФ кінець.

Ми також писали, що Піонтковський передбачив сутичку російського диктатора Путіна зі своїми генералами, яка станеться незабаром.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини