20 квітня 2022, 10:48

"Колапс у РФ почнеться по всіх ланцюжках", – Несміян про наслідки майбутнього нафтового ембарго Європи

Для Росії ембарго на експорт нафти у Європу може виявитися важким ударом, оскільки вже зараз у Росії виникли колосальні проблеми.

"Колапс у РФ почнеться по всіх ланцюжках", – Несміян про наслідки майбутнього нафтового ембарго Європи

Новий пакет санкцій проти Росії, який має бути оголошений цього тижня США та Євросоюзом, може включати сильний засіб – ембарго на постачання російської нафти до країн, що вводять санкційний режим. Рішення про ембарго "чорного золота" з Росії знаходиться на фінальних стадіях обговорення та стане важким ударом для російської економіки.

Про це у своєму телеграм-каналі пише відомий російський експерт Анатолій Несміян.

Для Росії ембарго на експорт нафти у Європу може виявитися важким ударом, оскільки вже зараз у РФ виникли колосальні проблеми: переповнені сховища мазуту змушують зупиняти нафтопереробку, а за нею ланцюжком стає і транспортування, і видобуток нафти.

Падіння вже склало мільйон барелів на добу, а після введення ембарго воно впаде ще мінімум на два мільйони барелів. Сумарно це третина всього нафтовидобутку, зазначає Несміян.

"Однак тут починається вже не просто арифметика: подумаєш, замість дев'яти будемо видобувати шість. Колапс почнеться по всіх ланцюжках, а значить система розвалюватиметься у різних місцях і по-різному. У результаті падіння може становити не третину та навіть не половину, а навіть більше.

Тут починаються складні динамічні процеси з великою кількістю змінних. А якість управлінців у сучасній Росії викликає цілком справедливі побоювання: чи впораються вони з такою масштабною кризою?" – пише експерт.

Раніше журналісти The New York Times повідомили, що у ЄС почали розробляти заборону на імпорт російської нафти.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Эль Мюрид

Останні новини