5 квітня 2022, 20:59

Жданов: Путіну поклялися, що війна з Україною закінчиться до 7 травня, але РФ не має ключового ресурсу

Начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов попередньо поставив на кін свою кар'єру, пообіцявши диктатору Володимиру Путіну завершити "спецоперацію" в Україні до 7 травня.

Жданов: Путіну поклялися, що війна з Україною закінчиться до 7 травня, але РФ не має ключового ресурсу

У військового керівництва Росії серйозні проблеми через вторгнення в Україну. Диктатор Володимир Путін вимагає, щоб "спецоперація" мала хоча б мінімальний успіх до 9 Травня, коли РФ святкуватиме День Перемоги.

Про це повідомив в етері телеканалу "Україна 24" полковник запасу української армії, військовий експерт Олег Жданов.

"Фігурувала дата 7 травня. Він до 7 травня вимагав від Герасимова (голова Генштабу ЗС РФ  ред.) закінчити "спеціальну військову операцію" в Україні. З останніх повідомлень: Герасимов начебто поклав на мапу свою кар'єру. Він своєю кар'єрою клянеться, що виконає поставлене завдання", – розповів експерт.

Він зазначив, що військовому керівництву РФ "кров із носа" потрібний хоча б мінімальний успіх на українському фронті. З цією метою росіянам довелося виводити війська з півночі та північного сходу України.

"Розуміючи, що з 4 напрямків нас не візьмуть (вони вже на розтяжці по всьому фронту понад 1 тис. км, а не ми), вони вирішили зосередитися на одному напрямку та спробувати там досягти успіху", – розповів Жданов.

За його словами, росіяни сподіваються прорвати оборону ООС, вийшовши на межі Донецької та Луганської областей, а якщо це вдасться, ще й розгорнути наступ на Харків.

Українську армію незабаром чекають дуже важкі бої на Сході.

"Якщо ми вистоїмо та відіб'ємо всі їхні атаки, то далі почнеться третій етап цієї війни  поступовий і планомірний військовий розгром РФ", – повідомив полковник.

Він запевнив, що довгострокову війну Росія сьогодні собі дозволити не може.

"Вони не готувалися до неї. Вони готувалися до бліцкригу. У них катастрофічно не вистачає єдиного параметра  часу. У них не вистачає часу провести мобілізацію, зняти зі зберігання, впорядкувати та підтягнути сюди техніку й озброєння, у них не вистачає часу на накопичення матеріально-технічних ресурсів для забезпечення цієї війни, зрештою у них не вистачає часу знайти гроші на цю війну. Цієї війни на сьогодні немає у бюджеті РФ", – розповів Жданов.

За його словами, гроші, виділені на бліцкриг, уже скінчилися. Коштів для виплат бойових військовим, компенсацій пораненим і сім'ям загиблих просто немає. Через це у російській армії та суспільстві загалом зростає нерозуміння та роздратування.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що названо високопоставленого військового РФ, який відповідає за "спецоперацію" в Україні. І це не Шойгу.

Ми також писали, що Арестович пояснив, чому плани Путіна щодо взяття Харкова нездійсненні.


Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Сеть

Останні новини