30 березня 2022, 13:01

Історик Снайдер вказав на "кремлівську формулу невдач" і провал "спецоперації" в Україні

Американський історик Тімоті Снайдер впевнений, що за прийняття рішення про вторгнення в Україну має відповідати лише одна людина – Володимир Путін.

Історик Снайдер вказав на "кремлівську формулу невдач" і провал "спецоперації" в Україні

На думку історика, саме помилка Путіна щодо України зіграла з ним злий жарт. Неволодіння повнотою інформації щодо ситуації в Україні призвело до того, що глава Кремля вже на третій день "спецоперації" планував вести переговори з новим маріонетковим урядом України.

Професор Єльського університету озвучив основні помилки Путіна, позначивши їх як "кремлівську формулу невдачі". Про це він написав на своїй сторінці у мікроблозі.

Снайдер наголосив, що вся відповідальність за вторгнення в Україну лежить лише на Путіні. Після місяця військових дій у російському уряді намітилися розбіжності щодо доцільності проводити й надалі "спецоперацію" в Україні.

З одного боку, Путіну необхідно на когось покласти відповідальність за всі невдачі на фронті, але з іншого боку, якщо він це зробить, то автоматично визнає поразку своєї армії в Україні. Як він вирішить цю дилему, американський історик ще знає.

Путін планував захопити Київ до 26 лютого, тому не вірив, що Захід зможе так швидко відреагувати на його вторгнення та запровадить санкції. Також глава РФ був впевнений, що 26 лютого він вестиме "мирні переговори" вже з новим маріонетковим урядом.

Снайдер впевнений, що за межами особистого оточення Путіна багато російських політиків можуть правдиво стверджувати, що вони не мають жодного відношення до "спецоперації" в Україні.

Професор заявив, що Путін обговорював план вторгнення з Шойгу, який є не лише головою Міноборони РФ, а і його другом. Проте Шойгу не має військового досвіду, він – більше менеджер, ніж голова Міноборони. Його добре розпіарили, але за цим піаром немає справжнього військового. Багатьох російських генералів особистість Шойгу нервує.

Путін міг би покласти вину на свою розвідку, що, мовляв, нібито стався витік і Україна змогла добре підготуватися до вторгнення. Голова зовнішньої розвідки РФ Сергій Бесєдін вже перебуває під домашнім арештом. Він мав доносити до Путіна реальну картину по Україні. Невідомо, чи слухав його глава РФ, чи він просто покладе провину на Бесєдіна, що він неправильно його інформував.

Історик підкреслив, що еліта РФ зобов'язана погодитися з тим фактом, що через помилки їхнього лідера страждають пересічні громадяни, які живуть у цензурному вакуумі, та солдати, що гинуть на полі бою за межами своєї батьківщини.

Раніше ми повідомляли, що журналісти американського телеканалу CNN закликають уряд України обережно підходити до переговорного процесу за участю РФ.

Нагадаємо, представник МВФ впевнений, що до кінця 2022 року Росія обов'язково зіткнеться з проблемами в економіці, які позначаться на добробуті громадян РФ.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Сеть

Останні новини