8 березня 2022, 17:38

Борис Акунін попередив росіян: "За все це доведеться платити. А ви як думали?"

Російський письменник Борис Акунін передбачив Росії довгі роки ганьби через велику війну, яку Кремль розпочав проти України.

Борис Акунін попередив росіян: "За все це доведеться платити. А ви як думали?"

Росіянам доведеться довго платити за військове вторгнення в Україну, яке розпочав 24 лютого президент РФ Володимир Путін.

Про це в інтерв'ю російському YouTube-блогеру Юрію Дудю заявив один із найвідоміших сучасних письменників РФ Борис Акунін. За три дні воно набрало майже 700 тисяч переглядів.

“За все це доведеться платити. І платити доведеться, зокрема, грошима. Звичайно. Доведеться відшкодовувати збитки (Україні – ред.). А як ви думали? Коли приїжджають якісь люди (військові РФ – ред.) на залізяках, руйнують будинки... вбивають людей”, – заявив російський письменник.

Проте платити, уточнив він, доведеться не лише фінансово, а й репутаційно. І ця історія надовго.

“За ці кілька днів слова “Росія” та “росіяни” для всього світу стали лайливими. Вони стали токсичними. Це емоційна річ... Те, що відбувається, це жахливо. Такого ступеня неприйняття взагалі всього руського та російського, як у ці дні, у світі не було ніколи, навіть за часів Холодної війни проти Радянського Союзу... Зараз Росія залишилася у повній ізоляції. Навіть путінсько-кадировський друг Депардьє і то від неї сахається... Зараз закриватимуться фестивалі, музеї, не буде виставок, не купуватимуть російські книги, не дивитимуться російське кіно. Це, звичайно, не найжахливіші наслідки того, що сталося. Але будь-якому росіянину дивитися на це дуже важко”, – зазначив Акунін.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що росіяни шоковані зростанням цін на продукти: "Нас вирішила здивувати "П'ятірочка"".

Ми також писали, що Зеленський попередив росіян, що їх час закінчується.

Автор: Сеть

Останні новини