23 лютого 2022, 18:42

Депутат Чернєв назвав два найімовірніші сценарії агресії РФ: "Який обере Путін, побачимо днями"

На сьогодні є два найімовірніші сценарії російської агресії, один із яких – повномасштабне вторгнення.

Депутат Чернєв назвав два найімовірніші сценарії агресії РФ: "Який обере Путін, побачимо днями"

Найближчими днями стане зрозуміло, який саме варіант агресії проти України обрав президент РФ Володимир Путін. Є два найбільш ймовірні сценарії.

Про це у Facebook написав депутат Верховної Ради та голова української делегації у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Перший сценарій – це так званий "кидок мангуста".

"Це тактика стрімких стрибків до ескалації з короткими зупинками та запрошеннями України та Заходу до переговорів щодо капітуляції", – написав нардеп.

Він нагадав, що після визнання "Л/ДНР" влада Росії деякий час не давала чіткої відповіді про "кордони" своїх терористичних "республік". Ймовірно, це питання було виставлено Кремлем на "торги". Коли там зрозуміли, що ані Україна, ані Захід не мають наміру торгуватися, Путін пред'явив територіальні претензії на весь Донбас.

Наступним "кидком", вважає Чернєв, може стати спроба наступу "їхтамнемає" на Донбасі. У разі успішного захоплення деяких населених пунктів Кремль, ймовірно, знову не зупиниться та висуне нові ультиматуми.

Цей сценарій малих стрибків, вважає депутат, вигідний Москві, бо дозволить Кремлю досягти задуманого (схилити Київ до капітуляції) без повномасштабного вторгнення.

Другий сценарій – це наступ по всій лінії фронту. І після того, як Київ і Захід відмовилися йти на домовленості з Москвою, його ймовірність зросла, вважає Чернєв.

На його думку, спочатку Кремль спровокує бойові дії на Донбасі, які використовує як підставу для великого наступу. Просто санкціями цей сценарій не зупинити, впевнений депутат.

“Ми битимемося за кожне місто та кожне село, за кожен шматок української землі”, – запевнив Чернєв. Він зазначив, що ЗСУ зараз перебувають у повній бойовій готовності, оснащені сучасним озброєнням.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що, за даними американських ЗМІ, адміністрація Байдена попередила Зеленського про готовність РФ розпочати вторгнення протягом 48 годин.

Ми також писали, що Росія закупила 45 000 пластикових мішків для трупів, офіцерський склад РФ на кордоні розгублений.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини