21 лютого 2022, 15:36

Піонтковський розповів, що чекає на Росію, якщо Путін віддасть наказ про вторгнення

Андрій Піонтковський вважає, що Зеленський – президент країни, яка бореться з "імперіями зла": за цей період глава України багато чого досяг на міжнародній арені.

Піонтковський розповів, що чекає на Росію, якщо Путін віддасть наказ про вторгнення

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що за роки свого президентства Зеленський зміг домогтися багато чого на міжнародній арені щодо підтримки у боротьбі проти Росії.

Політолог згадав і главу США Байдена, який після саміту з Путіним від 16 червня 2021 року за 7 місяців повністю змінив риторику на адресу Путіна, повідомляє "Обозреватель".

Піонтковський впевнений, що Захід підтримав Україну не лише через Зеленського, а й героїчну боротьбу української армії та волонтерів проти Росії.

Саме тому, виступаючи на конференції у Мюнхені, Зеленський мав повне право заявляти, що військова допомога Україні з боку Заходу – це не подяка чи благодійні внески, а загальний внесок у безпеку всієї Європи від РФ.

Політолог не може зрозуміти також позицію Заходу, який постійно говорив Києву, що Україна не відповідає стандартам НАТО та ЄС. Проте останні 12 років Україна одна бореться за свою свободу.

При цьому Піонтковський звернув увагу на одну помилку з боку президента України: Зеленський не дуже довіряє даним американської розвідки та вважає, що інформація про вторгнення російської армії перебільшена. Проте розвідка намагається мало не покроково розкрити найближчі плани Кремля щодо України.

19 лютого стався "напад" на хімічний завод і низка інших "терактів" на території окупованого Донбасу. Все це вже передбачала американська розвідка. Про точну дату нападу не може знати навіть розвідка, а лише Путін і його найближче оточення.

Американська розвідка повідомляла, що Путін має два плани щодо України: дійти до Києва або ж просто розширити кордони ОРДЛО, а потім визнати "нову республіку".

Піонтковський впевнений, що Путін зараз діє як Макбет. Він готовий йти далі вперед ціною тисяч вбитих, ніж визнати свою поразку та повернутися назад. Однак у такому разі можна чекати якнайшвидшого "розпаду Росії", оскільки Путін буде вважатися ізгоєм для міжнародної спільноти.

Раніше ми повідомляли, що у пресслужбі Держприкордонслужби України дали офіційний коментар щодо "обстрілу" "прикордонного пункту" у Ростовській області РФ з боку України.

Нагадаємо, голова РНБО України Данілов заявив, що російським новинам про "обстріл" з боку України Захід давно перестав вірити.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини