11 лютого 2022, 16:37

Зубов: "Путіну не вдасться повторити Мюнхен, Захід пам'ятає історію та не здасть Україну"

Спроба Кремля змусити Захід здати Україну в обмін на мир приречена на провал, впевнений Андрій Зубов.

Зубов: "Путіну не вдасться повторити Мюнхен, Захід пам'ятає історію та не здасть Україну"

Кремль намагається повторити історію Мюнхенської змови. Він сподівається, що Захід також здасть сьогодні йому Україну, як у 1938 році Чехословаччину здали Гітлеру Англія та Франція.

Таку думку у своєму блозі у Facebook висловив відомий російський історик, опозиціонер Андрій Зубов.

Він нагадав, як прем'єр-міністр Великобританії Невіл Чемберлен, який підписав Мюнхенську угоду, заявив із трапу: "Я привіз мир нинішньому поколінню".

Тоді йому заперечив у парламенті Уїнстон Черчилль, сказавши свій знаменитий вислів: "Ви віддали перевагу безчестю війни – ви отримали безчестя, ви отримаєте війну". Його слова стали пророчими: через рік вибухнула Друга світова війна.

Зубов впевнений, що президент РФ Володимир Путін хоче сьогодні провернути ту саму історію, але лише з Україною. Проте, впевнений історик, це не вийде. Захід справді боїться війни, проте водночас він вивчив уроки минулого. Там розуміють, що спроба умиротворення агресора поступками не працює, а лише посилить ситуацію.

"Сьогодні визнання анексії Криму, а завтра кордону НАТО 1997 року. А що післязавтра?" – зазначив історик РФ.

Він впевнений, що західні країни продовжать озброювати Україну, даючи їй можливість утихомирити своїми силами агресивну Росію.

“Страх від майбутньої війни великий. Бажання миру безмежне. Але не ціною безчестя... Путін чекає, що у цей страшний момент XXI століття повториться Мюнхен і все пройде мирно... Думаю, він чекає даремно. Історію знають не лише у Кремлі. А якраз у Кремлі забули, що Мюнхен завершився Нюрнбергом”, – констатував Зубов.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Путін у безвиході: залишився місяць, щоб вирішити: починати війну та програти або відповзати, вважає Ель Мюрид.

Ми також писали, що Безсмертний назвав три цілі Путіна: "Остаточно знищити".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Зубов

Останні новини