5 лютого 2022, 17:54

"Чому сценарій окупації України по Bild неможливий", – Піонтковський назвав головну "проблему"

Сценарій російської окупації України, оприлюднений Bild, цілком могли створити у Кремлі, але він неможливий, вважає Андрій Піонтковський.

"Чому сценарій окупації України по Bild неможливий", – Піонтковський назвав головну "проблему"

Сценарій окупації України, який опублікувало впливове видання Bild, цілком міг бути написаний владою Росії. Проте шансів на те, що РФ вдасться його здійснити, немає.

Таку думку в етері "Україна 24" висловив із Вашингтона відомий російський політолог Андрій Піонтковський.

“Один зі сценаріїв – це повномасштабна війна. Я не вважаю його найімовірнішим. Але те, що окреслило Bild,  це природний політичний складник цього сценарію... Напевно, такий сценарій існує письмово, як і сценарій нападу колонами з трьох напрямків”, – заявив Піонтковський.

Він задоволений, що сценарій був оприлюднений, оскільки це продемонструвало його повну неспроможність. На думку політолога, сьогодні РФ не має можливості забезпечити повномасштабну окупацію сусідньої країни та передачу влади власним ставленикам, як в ОРДЛО.

“Така операція можлива за достатньої кількості колаборантів, які займуть місця у керівництві нової “Народної Ради” та за пасивності населення... Це цілком реальний сценарій. Такі документи існують у російських Генштабі, ФСБ... Але оприлюднення й обговорення цих планів показує безперспективність такого сценарію та повномасштабної агресії”, – заявив Піонтковський.

Він впевнений, що Путін не наважиться на реалізацію такого сценарію.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Путін включив ядерну зброю у гру навколо можливого вторгнення в Україну.

Ми також писали, що Байден готується оприлюднити секретний російський план вторгнення в Україну.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини