29 січня 2022, 20:58

Піонтковський про дилему Кремля щодо України: "Вирішуватимуть найближчими днями"

Росія ніде не потрібна, окрім створеного нею ОРДЛО, вважає політолог Андрій Піонтковський.

Піонтковський про дилему Кремля щодо України: "Вирішуватимуть найближчими днями"

Президенту Російської Федерації відмовили не лише США та їх союзники, які не стали приймати умову Кремля про нерозширення НАТО на Схід та інші вимоги Москви, а й Куба з Нікарагуа та Венесуелою, які не захотіли розміщувати російські ракети на своїй території. У керівництва Росії не залишилося простору для маневру.

Таку думку озвучив політолог Андрій Піонтковський в етері Espreso.TV.

За словами аналітика, РФ ніде не потрібна, окрім окупованих нею територій Донецької та Луганської областей.

"Їх послали не лише американці та 30 членів НАТО, їх послали Куба, Венесуела, Нікарагуа  нікому їхні ракети не потрібні. З'ясувалося, що вони ніде не потрібні, крім створеного ними ОРДЛО. І всі їх страшні відповіді, від яких Захід має затремтіти, сьогодні обертаються навколо ОРДЛО", – заявив співрозмовник.

На думку експерта, Кремль перебуває у повній розгубленості.

"Одні кажуть: визнаймо ОРДЛО, інші  давайте постачатимемо їм озброєння, а офіційна Москва мовчить, і Лавров, і Путін", – зазначив аналітик.

Політолог впевнений: проблема для Путіна полягає у тому, що для збереження свого обличчя у нього не залишається нічого іншого, як якимось чином підняти статус окупованих районів Донбасу.

"Але піднімати статус ОРДЛО – це означає відмовлятися від Мінських угод, від того самого зашморгу навколо України. У них дилема, яку вони вирішуватимуть найближчими днями", – додав експерт.

Раніше Піонтковський заявив, що Путін за короткий проміжок часу зазнав одразу двох геополітичних поразок. Йдеться про виведення "миротворців" ОДКБ із Казахстану та відмову Заходу виконувати вимоги Росії щодо "гарантій безпеки".

Крім того, політолог розповів про схожість Путіна та Сталіна. На думку експерта, президент Росії та радянський державний діяч мають багато спільного, зокрема, вони мають схожий світогляд.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини