27 січня 2022, 09:18

"Кремль сам себе переграв", – Голобуцький оцінив виступ Столтенберга та ризики для України

26 січня генсек НАТО та держсекретар США зробили заяви на адресу Росії щодо ситуації на кордоні з Україною.

"Кремль сам себе переграв", – Голобуцький оцінив виступ Столтенберга та ризики для України

На тлі можливого вторгнення Росії в Україну Блінкен і Столтенберг зробили заяву в один день. У США заявили, що вони не мають наміру публікувати у Мережі відповідь на "гарантії безпеки" для Росії, при цьому держсекретар закликав Москву і надалі вести переговорний процес і вирішити конфлікт шляхом дипломатії.

Дещо іншого характеру була заява генсека НАТО, який закликав Росію відкликати свої війська з територій України, Грузії та Молдови. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політтехнолог Олексій Голобуцький.

Експерт упевнений, що своєю заявою Блінкен дав зрозуміти Путіну, що Росія може "відступити" від України, використовуючи для прикриття ширму із пропозицій щодо "гарантій безпеки", які США готові надати Росії, але не публічно.

Водночас Столтенберг, навпаки, провокує Путіна на ще більшу агресію на адресу України.

Голобуцький не відкидає, що на засіданні країн НАТО було ухвалено рішення більше не загравати з Росією. Найцікавіше, що під цими словами навіть підписалася Німеччина, яка дуже зацікавлена у запуску "Північного потоку – 2". Не виключено, що приводом до такої заяви стало повідомлення австралійського уряду щодо можливих постачань до Європи зрідженого газу.

Експерт заявив, що у цьому випадку Путін сам собі переграв, коли вирішив натиснути на Європу сильніше, ніж було потрібно. Проте для України заяви Столтенберга означають ще більшу ймовірність вторгнення російської армії.

Раніше ми повідомляли, що 26 січня після засідання країн НАТО Столтенберг вимагає від Путіна вивести свої війська з України, Грузії та Молдови.

Нагадаємо, 26 січня Блінкен анонсував відправку в Україну нової партії зброї на тлі можливого вторгнення Росії.

Автор: Алексей Голобуцкий

Останні новини