23 січня 2022, 18:31

Орєшкін пояснив, чому Путіну вигідно визнати "ДНР" і "ЛНР"

Політолог Дмитро Орєшкін вважає, що Кремль не має ресурсів для великої війни проти України.

Орєшкін пояснив, чому Путіну вигідно визнати "ДНР" і "ЛНР"

Потенційне визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР" може бути вигідним господарю Кремля Володимиру Путіну, оскільки це єдине, на що він здатний у своїй агресії проти України. Ресурсів для великої війни Москва не має.

Таку думку озвучив російський політолог Дмитро Орєшкін в етері Апостроф TV, коментуючи внесений до Держдуми проєкт звернення КПРФ до Путіна з проханням визнати "незалежність" окупованих Росією територій Донбасу.

"Є чіткі ознаки того, що Путін буде змушений піти на цей крок. Чому це вигідно Путіну, тому що на велику справжню війну політичних ресурсів не вистачає, надто великі витрати: це труни, які підуть до Росії, це міжнародний посилений санкційний тиск, це подальша токсичність російського світу", – заявив співрозмовник.

На думку аналітика, до великої війни Путін не готовий, але використовуватиме всі можливості для гібридної війни, зокрема через окуповані райони на Донбасі.

"Стратегія Путіна полягає у тому, щоб налякати Європу, як це бувало за радянських часів, у розрахунку на те, що Європа злякається та погодиться з нав'язаними їй умовами із Москви. Так бувало за радянських часів, ми це пам'ятаємо. Але зараз це не працює", – зазначив політолог.

Нагадаємо, думська російська партія КПРФ внесла до нижньої палати парламенту РФ проєкт звернення до Путіна з проханням визнати "ДНР" і "ЛНР". Пізніше спікер Держдуми В'ячеслав Володін повідомив, що пропозиція комуністів буде розглянута у лютому.

Своєю чергою голова МЗС РФ Сергій Лавров закликав не спекулювати на темі визнання "ДНР" і "ЛНР". Після переговорів із держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Женеві він заявив, що під час підписання других Мінських угод бойовики "ДНР" і "ЛНР" відкликали своє рішення про "незалежність" у надії на амністію та надання ОРДЛО "особливого статусу".

Автор: Дмитрий Орешкин

Останні новини