19 січня 2022, 12:17

"Знаєте, я не збирався звільнятися", – Арестович розповів, як історія з Порошенком вплинула на відставку

Арестович заявив, що не планував звільнятися, проте події навколо Порошенка змінили його плани.

"Знаєте, я не збирався звільнятися", – Арестович розповів, як історія з Порошенком вплинула на відставку

Колишній радник голови Офісу президента Олексій Арестович вперше особисто прокоментував свою відставку та розповів про причину, яка спонукала його до такого кроку. На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Арестович заявив, що імпульсом до відставки стала ситуація навколо повернення до країни п'ятого президента Петра Порошенка.

Арестович заявив, що, за його даними зі штабу Порошенка, організація мітингу на його підтримку у Жулянах і у центрі Києва коштувала п'ятому президентові 300 тисяч доларів.

"Наші люди у штабі Гетьмана повідомляють: 300 тисяч доларів вициганили організатори шоу з Пороху. 100 одразу стирили, як водиться. На решту  підтягнули 2000 людей. По сотню за голову. Не злітає народна підтримка без фінансової", – заявив він.

Арестович розкритикував Порошенка, а також дії влади щодо нього та заявив, що розчарований обома сторонами конфлікту. За його словами, у цій історії керівництво країни закріпило слабкість Української держави.

Події у Жулянах і у суді викликали глибоке розчарування в Арестовича, що згодом вилилося у рішення залишити свою посаду. Він розкритикував схему державного устрою в Україні, ставлення до силовиків і слабкість нинішнього керівництва країни.

За словами Арестовича, шоу у Жулянах стало чимось на зразок останньої краплі.

"Знаєте, я не збирався звільнятися. У понеділок я приїхав на роботу, як завжди, підійшов до будівлі та зрозумів, що більше не хочу переступати її поріг, тому що я здатний пробачити багато чого, включаючи особисту підлість щодо мене (це політика, всі ми макіавеллі, цинізм, холодний розрахунок і таке інше).

Але слабкості я вибачити не можу.

Не знаю, хто автор сценарію шоу у Жулянах, який закріпив слабкість як головну органічну ознаку Української держави (не плутати з країною), але мені з ним уже точно не по дорозі", – заявив Арестович.

17 січня Олексій Арестович повідомив про рішення залишити посаду позаштатного радника голови Офісу президента України Андрія Єрмака та посаду спікера української делегації у ТКГ. У коментарі "4 каналу" він розповів, що рішення ухвалив самостійно з урахуванням "особистих причин". Три дні тому Арестович вперше за довгий час розкритикував президента Володимира Зеленського та його команду, звинувативши у невиконанні обіцянок.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини