16 січня 2022, 11:51

"РФ приречена на деградацію. Ми у міжнародній ізоляції", – кремлівський політолог Марков зробив визнання

Кремлівський політолог визнав, що Росія приречена на поразку у сутичці із Заходом через тотальну відсталість.

"РФ приречена на деградацію. Ми у міжнародній ізоляції", – кремлівський політолог Марков зробив визнання

Відомий російський політолог Сергій Марков, близький до Кремля, викликав резонанс у соціальних мережах повідомленням про реальний стан справ всередині Росії та розклади для неї на міжнародній арені.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Марков несподівано для російської аудиторії заявив про тотальну відсталість Росії в економіці, науці та загальній ідеології, що уможливлює поразку Москви у сутичці із Заходом.

Пост викликав серйозний резонанс у соціальних мережах, оскільки Марков відомий своєю активною прокремлівською позицією. Він також є довіреною особою глави Кремля Володимира Путіна.

За словами політолога, Захід вважає Росію слабкою країною, нездатною на перемогу у сутичці за нинішніх обставин. Марков констатує відсутність у Росії союзників, технологічну відсталість, тотальну бідність населення, відсутність виразної ідеології та слабку підтримку Путіна серед освічених росіян.

"Конфлікт із Заходом самогубний для Росії. Потенціал прогресу у вигляді науки, освіти, охорони здоров'я у Росії розвинений слабо та навіть продовжує деградувати, тому вона приречена на деградацію", – заявив він.

За словами Маркова, Росія раніше вже програла у протистоянні із західним світом, маючи на увазі період існування Радянського Союзу. До того ж тоді Москва була лише сильнішою, а отже перспективи нинішнього конфлікту ще туманніші для Кремля.

"Тому вони не бояться йти на посилення конфлікту", – наголосив він.

У соціальних мережах фіксують перекидання великої кількості військової техніки Східного військового округу РФ на Захід у бік кордону України. Журналісти проєкту Conflict Intelligence Team опублікували великий матеріал із фотографіями, на яких можна помітити ешелони з важкою бронетехнікою, ударними артилерійськими системами та танками на залізничних платформах.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Венді Шерман на своєму брифінгу знову пригрозила економічними обмеженнями щодо РФ. Вона запевнила, що Білий дім готовий накласти ембарго проти найважливіших фінустанов РФ і посилити контроль експорту, а також надавати підтримку партнерам за ймовірного вторгнення в Україну. За оцінкою американського дипломата, такі можливі кроки стануть на порядок жорсткішими, ніж вісім років тому.

Автор: Сеть

Останні новини