14 січня 2022, 09:06

Жданов пояснив, чому саме зараз можна дійти до Москви, не зустрічаючи особливого опору

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що у Путіна зараз 2 сценарії по Україні: наступати або відступити, але Росія зараз більш вразлива, ніж будь-коли.

Жданов пояснив, чому саме зараз можна дійти до Москви, не зустрічаючи особливого опору

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що у Путіна зараз два сценарії щодо України: наступати чи відступити. Другий варіант – компроміс, яким Росія йти не дуже хоче.

В інтерв'ю ресурсу "Обозреватель" військовий експерт оцінив останні події у Казахстані та ситуацію на кордоні з Україною.

За словами Жданова, відправивши "миротворців" до Казахстану, президент Росії послабив армію, яка перебуває на кордоні з Україною.

Експерт стверджує, що Путіна відмовляли від відправлення "миротворців" до Казахстану, проте той наполіг на своєму.

Росія "розпорошила" свою армію у світі, а у самій країні відчувається брак військ. Жданов заявив, що зараз можна без проблем дійти до самої Москви, оскільки у військових частинах залишилися лише строковики.

Як приклад Жданов згадав серпневі події у Грузії у 2008 році, коли за три дні грузинська армія без проблем знищила весь авангард 58-ї російської армії, що знаходиться в Абхазії.

Після тих подій Путін почав збирати по всій Росії війська, щоб атакувати Грузію.

Експерт наголосив, що війна на два фронти завжди програшна.

Нагадаємо, 13 січня головком ЗСУ Залужний виступив на засіданні НАТО, де розповів про російські війська на кордоні з Україною. Також він заявив, що у цій "війні" Росія використовує газовий і міграційний шантажі.

На думку Жданова, головна мета Путіна на Донбасі – русифікація всього регіону, який потім має увійти до складу України.

Автор: Сеть

Останні новини