5 січня 2022, 17:44

Ярош відреагував на бунти у Казахстані та сказав, що треба робити протестувальникам

Дмитро Ярош підтримав антиурядові протести, що спалахнули у Казахстані.

Ярош відреагував на бунти у Казахстані та сказав, що треба робити протестувальникам

Командувач Української добровольчої армії (УДА), радник командувача ЗСУ Дмитро Ярош прокоментував масштабні антиурядові протести, які охопили Казахстан.

Із заявою він виступив 5 січня на своїй сторінці у Facebook.

"Під російським імперським черевом горить", – написав Ярош. Він похвалив протестувальників Казахстану за "сміливість", зазначивши, що завдяки цьому вдалося досягти кількох "тактичних перемог".

Активний учасник Майдану закликав казахстанців не йти на компроміси з режимом Нурсултана Назарбаєва, який дружить із Москвою.

Тримайте ініціативу у своїх руках”, – закликав Ярош. Він вважає, що протестувальникам зараз потрібно створити стратегію розвитку країни та програму дій.

Порадив він народу Казахстану бути готовими до можливого військового вторгнення військ РФ.

Бажаю казахам перемогти ненависну промосковську диктатуру та розпочати будівництво національної держави, яка стане союзником самостійної та соборної України. За вашу та нашу свободу!” – написав Ярош.

Контекст

Протести у Казахстані спалахнули 1 січня та дуже швидко охопили міста та села країни. Тригером стало підвищення цін на газ, що видобувається у країні, на 50%.

Переломний момент стався ввечері 4 січня у місті Алмати. Протестувальники чинили опір силовикам, почали захоплювати поліцейські дільниці та державні будівлі.

Головна вимога протесту – ліквідація корупційного режиму Нурсултана Назарбаєва, який зберіг владу, навіть залишивши посаду президента.

Наразі у низці регіонів Казахстану запроваджено режим НС. Уряд відправлений у відставку. Назарбаєва усунуто з посади голови Ради безпеки країни.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у Казахстані протестувальники зносять пам'ятник Назарбаєву.

Ми також писали, що у РФ заявили про готовність Назарбаєва покинути Казахстан і назвали причину.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Дмитрий Ярош

Останні новини