30 грудня 2021, 10:32

Це планові дії, а не реакція: військовий експерт заявив, що Росія 10 років готувалася до війни

Росія давно планувала війну, і метою може стати не лише Україна.

Це планові дії, а не реакція: військовий експерт заявив, що Росія 10 років готувалася до війни

Ще 10 років тому російські військові не раз говорили про війну із Заходом, а отже, вони до неї готувалися вже тоді. Таку думку висловив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер.

27 грудня в етері радіостанції "Эхо Москвы" Фельгенгауер дав зрозуміти, що Україна є лише невеликою метою Росії. Головний приз – уся Європа.

Про бойові дії із Заходом російські військові говорили ще у 2011 році, а отже, зараз немає нічого несподіваного у тому, що російські війська знаходяться біля самого кордону з Україною.

За 10 років Росія витратила на переозброєння понад 1 трлн доларів. За цей період було підготовлено потужну регулярну армію, якої не було у РФ із часів Кримської війни 1853-1856 років.

За словами Фельгенгауера, на сьогодні російська армія складається зі 136 батальйонних груп, які готові будь-якої миті розпочати наступ.

Військам НАТО, які розгорнуті у Польщі та країнах Балтії, такого напору не витримати. У цих країнах знаходиться всього чотири батальйонні групи, які не витримають тиску Росії у разі бойових дій.

Військовий експерт заявив, що у 2014 році на Донбасі Росія використала лише від 8 до 12 батальйонних груп.

Нагадав Фельгенгауер і слова начальника Генштабу Росії Герасимова, який у 2013 році під час виступу на конференції анонсував велику війну із Заходом. Експерт зробив такий висновок: все, що зараз відбувається на кордоні з Україною, не спонтанність, а планові дії РФ щодо "захоплення Європи".

Раніше ми повідомляли, що у російській армії процвітає новий вид "дідівщини", до якого причетний криміналітет і рекет.

Нагадаємо, Невзоров висміяв заяви Жириновського про те, що Київ необхідно бомбардувати 1 січня. Журналіст запропонував першим із літака на Україну скинути лідера ЛДПР.

Автор: Павел Фельгенгауэр

Останні новини