29 грудня 2021, 19:31

Путін і Соловйов зізналися, що голова МЗС Росії Лавров як дипломат – повний нуль

Відомий російський журналіст Соловйов, який відверто працює на владу, хотів, мабуть, зробити чиновнику комплімент, але натомість просто підставив його.

Путін і Соловйов зізналися, що голова МЗС Росії Лавров як дипломат – повний нуль

Російський журналіст Володимир Соловйов, проводячи інтерв'ю для свого каналу "Соловйов LIVE" з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, зазначив, що його риторика стала схожою на промови міністра оборони Сергія Шойгу.

Соловйов зазначив, що "термінологія" з Міноборони перекочувала до МЗС.

"Президент говорив: "Іноді, коли слухаю Сергія Вікторовича, здається, що каже Сергій Кужугетович Шойгу. Термінологія Міністерства закордонних справ...” – сказав він Лаврову.

Далі ведучий спробував виправдатися сам і виправдати риторику Лаврова перед глядачами. Можливо, хотів навіть зробити Лаврову комплімент, що Сергій Вікторович – дуже войовничий політик і дипломат.

"Я розумію, що час такий", – наголосив Соловйов.

Але обізнаних людей, здатних мислити аналітично, ці виправдання, звичайно ж, не могли ввести в оману.

Особливо дивно, що Соловйов посилається на Путіна, який, за його словами, саме так висловився про Лаврова.

Якщо президент РФ так справді говорив, то це ще більш показово. Значить, він або не розуміється на кадрах, або просто перетворив МЗС на філію МО або навіть ФСБ. Тому на чолі цього відомства йому потрібен не дипломат, а хтось на кшталт військового або чекіста.

"Час такий" – це дитячий белькіт. Часи можуть бути різні. Але є чіткі правила дипломатії. Якщо головне завдання міністра оборони – це не допустити поразки у війні, то завдання міністра закордонних справ – не допустити взагалі жодної війни. Виявити все дипломатичне вміння, щоб країна вплутувалася якнайменше у збройні конфлікти. А якщо вже веде війну, то щоб швидше вийшла з неї, зберігши обличчя і втративши якнайменше.

Практично всі дипломати знають, що їх святий обов'язок – це гідно представляти свою країну та доводити всьому світові договороспроможність, вміння грамотно вести діалоги та йти на компроміси. Це знають керівники держав, особливо ті, хто має відношення до правоохоронних органів.

Голова МЗС – це, брутально кажучи, пряма протилежність голови МО, такий собі "добрий поліцейський". Він може бути насправді добрим, але видимість створювати просто зобов'язаний. А якщо головний дипломат країни вимовляє фрази із серії "Дебіли, бл..дь" і так веде розмову, що нічим не відрізняється від міністра оборони, значить, як дипломат він – повний нуль.

Аналітичний відділ інтернет-видання "Діалог.UA".


Нагадаємо, Лавров пригрозив наслідками через можливе членство Грузії у НАТО.

Крім того, голова російського дипвідомства дуже бурхливо відреагував на загрозу нових санкцій від США.

Також ми писали, що Лавров підставив себе та президента Путіна, заявивши про перетворення Росії на Північну Корею.

Автор: Редакция Диалог.UA

Останні новини