27 грудня 2021, 08:51

Арестович розповів, чому на Путіна "чекає розчарування всього життя" у разі наступу на Україну

Олексій Арестович переконаний, що у Російській Федерації блефують, загрожуючи повномасштабним вторгненням на українську територію та бомбардуванням крилатими ракетами.

Арестович розповів, чому на Путіна "чекає розчарування всього життя" у разі наступу на Україну

За словами радника Офісу президента, спроба РФ вторгнутися "закінчиться грандіозною поразкою та найважчою внутрішньополітичною та зовнішньополітичною кризою" у Росії.

Арестович пояснює це тим, що розпіарена міць російської армії не є такою насправді, а глава Кремля Володимир Путін не має у своєму розпорядженні достовірних даних про боєготовність своєї країни. Непереможність військ РФ – міф.

"Російське угруповання, яке знаходиться біля кордонів, недостатньо досконале для того, щоб завдати Україні військової поразки. Ще одне припущення: російські генерали бояться Путіна та повідомляють йому неправду про ступінь боєздатності російських військ", – сказав в інтерв'ю телеканалу "Дом" спікер української делегації. у Тристоронній контактній групі.

Він у вщен розніс чутки про те, що Росія завдасть "розгромного" удару крилатими ракетами.

"Мало хто знає, у них цих крилатих ракет трохи більше 60 штук на всю російську армію. Вони ж не зможуть по нас все відстріляти, правильно? <…> Ну стрільнуть вони 30 ракетами.

15 із них не долетить, ще п'ять промахнуться. Розуміємо, у що їм реально виллється ця операція", – пояснив Арестович.

Якщо ж керівництво Кремля не послухає військових професіоналів, що нова агресія щодо України принесе лише нові серйозні проблеми, то на "Путіна чекає розчарування всього життя, причому у будь-якому варіанті". Спікер у ТКГ закликав Москву "одуматися".

Раніше Арестович прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що Україну нібито вигадав творець Радянського Союзу Володимир Ленін.

Нагадаємо, на думку Станіслава Бєлковського, на прес-конференції Путін натякнув на готовність змінити статус окупованих районів Донбасу.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини