25 грудня 2021, 09:48

Невзоров щодо ГОСТу про масові поховання у Росії: "Я думав, це фейк, але побачив картинки з небіжчиками"

Олександр Невзоров висловився про нещодавно розроблений Національний стандарт із термінового поховання трупів у військовий і мирний час.

Невзоров щодо ГОСТу про масові поховання у Росії: "Я думав, це фейк, але побачив картинки з небіжчиками"

Російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров, виступаючи у програмі "Невзоровские среды" на "Эхе Москвы", прокоментував досить дивний документ, розроблений і прийнятий у РФ.

Так званий Національний стандарт із термінового поховання трупів людей і тварин у військовий і мирний час вже наробив багато галасу у Росії.

"У нас у країні довго шукали спосіб забезпечити народну єдність. І нарешті знайшли, чорт забирай, можливість, де громадяни Росії зможуть мирно, без скандалів, пліч-о-пліч у темряві, та не в образі перебувати разом... у братській могилі", – наголосив він.

До речі, ГОСТ із термінового поховання трупів людей і тварин у військовий і мирний час набуде чинності вже з 1 лютого 2022 року.

"Опубліковано документ ГОСТ за регламентом термінових масових поховань громадян. Делікатно він названий: "у військовий і мирний час…" Причому оформлено чудово: на картинках рови для закладки їх покійниками. По всьому цьому їздять бульдозери. Це абсолютно офіційний документ", – наголосив Невзоров.

Експерт додав, що мав можливість відстежити згаданий документ про "нові стандарти поховань" ще на стадії його розробки. І спочатку він вважав його "вкиданням", чиїмось розіграшем.

"Мені злили першу чи другу редакцію. Тоді здавалося все фантастикою, фейком, безглуздим жартом, але це готувалося дуже давно.

І ось тепер цей документ представлений широкому загалу. Громадяни Росії мають право знати, де та як їх вкладатимуть", – зазначив він.

За словами Невзорова, на подив, документ про масові поховання не викликав паніки, хоча мав.

"Країна вже звикла до думки про війну. Ця думка перестала шокувати. І ці вуха майбутньої війни то там, то тут обов'язково вилазять", – резюмував він.

Варто зазначити, що раніше подібний документ у Росії існував. Проте його оновлена версія викликала багато запитань. Оскільки туди додалася фраза "у мирний час", одні експерти зробили висновок, що це пов'язано з коронавірусом.

Наприклад, Віктор Баранець, який був довіреною особою Путіна на виборах, стверджує, що цей страшний документ був прийнятий владою "на випадок підстрахування через коронавірусну інфекцію".

Інші звертають увагу на слова про радіоактивні останки людей і тварин, наголошуючи, що ГОСТ про масові поховання готує росіян до бойових дій, а приписка про мирний час, можливо, пов'язана з тим, що офіційно війну не буде оголошено.

Нагадаємо, російське радіо провело опитування, чи хотіли б росіяни відправляти дітей на війну з Україною. Понад 90% опитаних відповіли, що не хотіли б.

До речі, скандальний депутат російської Держдуми Жириновський заявив, що насамперед зробить російська армія у разі вторгнення в Україну.

Автор: Александр Невзоров

Останні новини