24 грудня 2021, 17:59

Береза про заставу для Порошенка: "А чому не 5 мільярдів? Чи 1 мільярд звучить красиво?"

Печерський суд столиці дозволив затримати Петра Порошенка, щоб доставити його до суду для обрання запобіжного заходу.

Береза про заставу для Порошенка: "А чому не 5 мільярдів? Чи 1 мільярд звучить красиво?"

Сьогодні, 24 грудня, Офіс Генерального прокурора підписав клопотання про арешт п'ятого президента України Петра Порошенка. Сума застави – 1 мільярд гривень.

Озвучена сума застави здивувала та обурила екснардепа та блогера Борислава Березу: "А чому не 5 мільярдів? Чи не трильйон? Чи 1 мільярд звучить красиво? Але найсмішніше те, що клопотання знову підписав в.о. генпрокурора Олексій Симоненко, як і повідомлення про підозру, а не генпрокурор Венедіктова. Хоча вона у Києві".

Також колишній парламентарій цікавиться, до чого причетний в.о. генпрокурора Симоненко, що він мусить підписувати такі папери.

"А, може, просто його сім'ю тримають у заручниках? У будь-якому випадку, Венедіктова та її перші заступники це підписувати відмовилися. І це дуже потішно", – резюмував Береза.

Нагадаємо, підозру Порошенку оголосили 20 грудня.

23 грудня ДБР викликало експрезидента на допит, знаючи, що лідер ЄС не зможе з'явитися, оскільки виїхав за кордон для офіційних зустрічей з іноземними колегами.

Соратники Порошенка та його адвокати попередили, що депутат повернеться до початку парламентської сесії у 2022 році. Згодом ці слова підтвердив колишній глава держави.

Автор: Борислав Береза

Останні новини