24 грудня 2021, 08:58

Українок ставлять на військовий облік: Арестович розповів, чим займатимуться жінки у разі загострення ситуації

Олексій Арестович переконаний, що жінки самі винні у тому, що їх поставлять на військовий облік.

Українок ставлять на військовий облік: Арестович розповів, чим займатимуться жінки у разі загострення ситуації

"За що боролися, на те й напоролися", - приблизно так можна охарактеризувати думку спікера української делегації у Тристоронній контактній групі та радника голови Офісу президента щодо наказу Міноборони, який набув чинності 22 грудня.

"Ну гендерна рівність, вибачте. Жінки цього домагалися всю дорогу? Ось, домоглися нарешті: ті самі вимоги до чоловіків і жінок", - сказав Арестович в інтерв'ю виданню Politeka.

Водночас він уточнив, що у разі повного розгортання армії українки зможуть замінити чоловіків на тилових спеціальностях, доки захисники воюватимуть.

У тилу будуть потрібні діловоди, бухгалтери й інші посади для ведення документообігу. Саме туди відправлять жінок.

"Чотири тисячі мужиків туди закликати? Так це дві бойові бригади за чисельністю. Ну, так можливо все-таки жінок закликати на тилові спеціальності, щоб вони там посиділи, подрукували на машинці, поки мужики будуть на фронті боротися", - вважає радник.

Нагадаємо, у Міноборони розширили перелік спеціальностей, що передбачає взяття жінок на військовий облік. Помічник заступника голови оборонного відомства Наталія Воронкова пообіцяла, що до кінця майбутньої сімденки вони повинні сформувати послідовний механізм здійснення цього наказу.

Раніше Арестович заявив, що кожен солдат, який захищає нашу країну від ворога, повинен завжди пам'ятати про три важливі моменти, які піднімуть його бойовий дух навіть у найважчій ситуації на передовій.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини