20 грудня 2021, 18:55

"Відмінна новина для Путіна. Кремль відкорковує шампанське", – експерти про підозру Порошенка

П'ятому президенту України Петру Порошенку направили поштою підозру у держзраді у справі про постачання вугілля з Донбасу у 2014-2015 роках.

"Відмінна новина для Путіна. Кремль відкорковує шампанське", – експерти про підозру Порошенка

П'ятого президента України підозрюють у змові з групою осіб, зокрема представниками Кремля, який сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Діалог.UA зібрав думки експертів щодо резонансної підозри:

Політолог Тарас Березовець:

Підозру у держзраді та сприянні терористам Порошенку підписали від імені Зеленського, якому врешті-решт якраз і інкримінують держзраду у справі "вагнерівців" і сприяння терористам ОРДЛО. Якщо хоче людина сидіти, не станемо їй у цьому заважати.

Насправді це Зеленський зараз позбавляє Україну життєво важливої підтримки колективного Заходу перед повномасштабною російською агресією... Саме так політичне переслідування основного конкурента президента буде сприйняте у Вашингтоні, Брюсселі, Лондоні, Парижі та Берліні. Україні – форпосту європейської демократії перед азійською тиранією Захід допомагатиме. Україні, яка мало чим відрізняється від Білорусі та Росії, де головним опонентам влада висуває політичні звинувачення, ні. Це "червона лінія" для наших союзників.

Політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач:

Підозра Порошенка, яку побоялася підписати Генпрокурор, та звинувачення його у "держзраді" та "сприянні тероризму" – це і є насправді держзрада та сприяння ворогові з боку нинішньої влади: через провокування нового внутрішнього конфлікту, який у Кремлі називатимуть "громадянською війною".

Нардеп Ірина Геращенко:

Коли рейтинги летять у тартари, коли у країні енергетична криза, коли у системі держуправління повний бардак, треба 105 разів садити Петра Порошенка.

За нашою інформацією, Зеленський, якому нема чим більше хвалитися народу, у новорічному ролику планує говорити про посадки. Його ворог не Путін, а Порошенко.

Партія "Європейська Солідарність" розцінює дії ДБР як політично вмотивоване переслідування лідера опозиції.

Наша партія та наш лідер готові дати відсіч авторитаризму. Не Зеленському, офіс якого наповнений кротами та зрадниками, розповідати країні про держзраду.

Нардеп від "ЄС" Володимир Ар'єв:

Нічого спільного із правовим процесом це не має. У Кремлі аплодують цьому рішенню. Коли Верховного Головнокомандувача, який у 2014 році, отримавши абсолютно зруйновану та небоєздатну армію, відновив її та зупинив Росію у її наступі не лише на Донецьку та Луганську області, звільнивши більшу частину Донбасу та Луганщини, а й зупинив так звану "руську весну".

І цю людину сьогодні звинувачують у державній зраді. Людину, яка відновила ЗСУ, зробила максимально для того, щоб опір Москві на всіх фронтах гібридної війни проти України був максимальним. Це чистий кремлівський сценарій. Це чудова новина сьогодні для Путіна та його оточення. Кремль відкорковує шампанське.

Як повідомлялося раніше, Петру Порошенку оголосили підозру у держзраді за торгівлю вугіллям із "ЛДНР" за посередництва Медведчука.

За версією слідства, у схемі брав безпосередню участь п'ятий президент і міністр енергетики Демчишин.

Олександр Турчинов звинуватив Банкову у справі на замовлення проти лідера опозиції.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини