8 грудня 2021, 13:43

Офіцер ЗСУ Штефан різко відповів Денисовій на вимогу закрити "Миротворець" – Мережа підтримала

Штефан заявив, що ліквідація "Миротворця" є спробою знищення тисяч доказів злочинів РФ.

Офіцер ЗСУ Штефан різко відповів Денисовій на вимогу закрити "Миротворець" – Мережа підтримала

В Інтернеті розкритикували ініціативу Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової, яка наполягає на необхідності закрити сайт "Миротворець", база даних якого містить тисячі анкет сепаратистів, російських найманців і злочинців, які вчинили злочини проти України з початку вторгнення російської армії на Донбас .

Офіцер української армії Анатолій Штефан на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter заявив, що ліквідація "Миротворця" є спробою знищення тисяч доказів злочинів РФ та її громадян проти Української держави.

"Особистий погляд. Розцінюю ці дії як спробу знищити тисячі доказів злочинів Росії, її громадян і проросійських бойовиків проти України. Крапка", - заявив він.

У коментарях користувачі соціальних мереж підтримали офіцера та заявили, що ініціатива Денисової може стати приводом для розгляду дострокового звільнення омбудсмена. Аудиторія вважає, що, незважаючи на критику, яка продовжує звучати на адресу "Миротворця", команда проекту робить важливу роботу для фіксації злочинів проти Української держави.

Нагадаємо, кіберполіція розпочала досудове розслідування щодо проекту "Миротворець", який публікує інформацію про осіб, які брали участь в агресії Росії проти України. Інформацію "Суспільному" підтвердили у прес-службі силового відомства. Справу розпочато за фактом звернення Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової. Їй не сподобалося, що ресурс вніс до списку осіб, які загрожують нацбезпеці країни, 13-річну луганчанку Фаїну Савенкову, яка допомагала російській пропаганді в РФ, звинувачуючи на рівні ООН і ЮНІСЕФ Україну у "військових злочинах".

Раніше Діалог.UA повідомляв, що канал "Росія-1" видав пораненого найманця РФ за мирного жителя, героя сюжету знайшли на "Миротворці".

Ми також писали, що бойовики ДНР засвітили свої особи під час запуску безпілотника. "Миротворець" встановив, хто вони.

Останні новини