29 листопада 2021, 09:59

Бутусов заявив, що ДБР має взятися не за нього, а за іншу людину, яка живе "по сусідству"

Бутусов заявив, що за статтею "Планування, підготовка, розв'язання та ведення агресивної війни" необхідно судити Путіна, а не його.

Бутусов заявив, що ДБР має взятися не за нього, а за іншу людину, яка живе "по сусідству"

27 листопада ДБР розпочало кримінальне провадження проти журналіста Юрія Бутусова за двома статтями Кримінального кодексу: "Порушення правил поводження зі зброєю" та "Планування війни…". Журналіст не сумнівається, що це помста за питання, які він ставив президенту країни 26 листопада під час прес-марафону.

ДБР розпочало кримінальне провадження після ролика, на якому Бутусов стріляє з гаубиці з криками: "Вогонь по окупантах". Свою думку Бутусов висловив у прямому ефірі програми "Україна" з Тиграном Мартіросяном на каналі "Україна 24".

Журналіст наголосив: своїм питанням до Зеленського він хотів показати, що на провідні посади призначаються агенти Росії. Він був здивований, що Руслана Демченка призначили начальником комітету з розвідки. Ця людина давно відома своїми проросійськими поглядами. За часів Віктора Януковича був заступником глави МЗС. Саме він брав найактивнішу участь у розробленні Харківських угод, які фактично повністю віддали Крим під контроль Росії.

За словами Бутусова, призначення Демченка на ключову посаду призвело до провалу одразу 7 спецоперацій, включаючи і справу "вагнерівців".

Журналіст заявив, що йому було соромно, як президент України, Верховний головнокомандувач так ганьбить своїх підлеглих.

Бутусов пожартував щодо кримінальної справи за статтею "Розв'язування, ведення агресивної війни". Він здивований, що постріл із гаубиці нібито призвів до "збройного конфлікту на Донбасі". При цьому ДБР не порушила жодної статті проти Володимира Путіна за 8 років війни на Сході України.

Раніше, 28 листопада, у ДБР заявили, що справа проти українського журналіста Бутусова не має жодного відношення до політики та президента України.

Нагадаємо, на думку Арсена Авакова, справа проти Бутусова – це черговий акт боротьби уряду країни проти інакомислення.

Також Бутусов не сумнівається, що ДБР взялося за нього відразу ж після прес-марафону, на якому він дозволив розкритикувати президента країни за призначення Демченка на високу посаду.

Автор: Юрий Бутусов

Останні новини