18 листопада 2021, 13:15

"Тоді стане складно", – Арестович назвав точну дату можливого вторгнення РФ в Україну

Шанси на вторгнення РФ в Україну дуже високі, й атака може статися вже на католицьке Різдво.

"Тоді стане складно", – Арестович назвав точну дату можливого вторгнення РФ в Україну

Спікер української делегації у ТКГ з питань Донбасу Олексій Арестович наголосив, що існують дві основні дати початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України.

Про це Арестович розповів у етері програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

За його словами, першою найбільш імовірною датою російського вторгнення є кінець грудня.

Згідно з планом Москва спробує використовувати різдвяні канікули у Європі, коли більшість країн ЄС і США відзначатимуть католицьке Різдво (25 грудня). Друга дата є відкритою – нею може стати день початку операції Китаю із захоплення Тайваню. Саме РФ, ймовірно, може завдати паралельного удару.

"Росіяни нас навмисно дезінформують, відсуваючи терміни на 2-4 місяці готовності. Є двоє "воріт": це чи різдвяні свята, коли суспільство західних країн не реагуватиме, або якщо Китай почне операцію проти Тайваню. Тоді Заходу стане складно "на шпагаті сидіти" – і на Тайвані, і в Україні", – наголосив Арестович.

Він запевнив, що керівництво України повністю усвідомлює ризики масштабного російського вторгнення і має дев'ять сценаріїв оборони від передбачуваного нападу. Понад те, кожен із них постійно вдосконалюється та модернізується організаційно.

Арестович прогнозує посилення психологічного тиску Москви протягом найближчого місяця, оскільки російська влада спробує збити Захід та Україну з пантелику щодо дати ймовірної атаки.

Раніше видання The Mirror розповсюдило інформацію про те, що Велика Британія готова направити в Україну близько 600 бійців спецпідрозділу. Приводом стали повідомлення про можливе вторгнення Росії в Україну. Начальник штабу оборони Великобританії генерал Нік Картер вважає високим ризик великої війни РФ із Заходом. Співрозмовник видання розповів, що британське командування готує загін із бійців Особливої повітряної служби (Special Air Service, SAS), Полку спеціальної розвідки, медиків, інженерів, зв'язківців, а також близько 400 військовослужбовців із 16-ї десантно-штурмової бригади.

Раніше прессекретар президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував інформацію ЗМІ стосовно планів Росії щодо вторгнення в Україну.

Також повідомлялося, що посол України у Великій Британії Вадим Пристайко підписав у Лондоні українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає виділення коштів на посилення озброєння України.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини