17 листопада 2021, 16:53

Ярош спрогнозував терміни розпаду Росії

Ярош назвав Путіна "квазіімператором" і заявив, що глава Кремля надав собі ведмежу послугу, окупувавши Крим і розв'язавши війну на Донбасі.

Ярош спрогнозував терміни розпаду Росії

Командувач Української добровольчої армії, радник Головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош не сумнівається у розпаді Російської Федерації та вважає, що це може статися у найближчому майбутньому.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю головному редактору видання "ГОРДОН" Алесі Бацман.

На думку співрозмовника, розпад Росії – справа одного покоління. Ярош згадав про розпад Радянського Союзу і зазначив, що у 1989 році не міг собі уявити припинення існування СРСР у найближчі два роки, але це сталося. Схожа ситуація може повторитися й у Росії.

Екслідер "Правого сектору" назвав президента Росії Володимира Путіна "квазіімператором" і висловив впевненість, що глава Кремля окупацією Криму та війною на Донбасі заклав основу для прискорення розпаду Росії на різні незалежні суб'єкти міжнародного права.

"Кавказ стане Кавказькою конфедерацією, Татарстан, Башкортостан – Татарською", – додав співрозмовник, а також зазначив, що на Далекому Сході та у Сибіру вже сьогодні спостерігається так звана "повзуча окупація" цих територій Китаєм.

Говорячи про події, які можуть стати тригером розпаду Росії, Ярош заявив, що у РФ смерть царя завжди була великим горем і потрясінням, тому смерть президента потенційно здатна запустити дезінтеграційні процеси всередині країни.

Ще одним чинником, який загрожує сучасній Росії, Ярош назвав збільшену активність мусульманського населення РФ. Зокрема, співрозмовник звернув увагу на величезний вплив очільника Чечні Рамзана Кадирова на Північному Кавказі.

Раніше Ярош прокоментував зростання загрози повномасштабного вторгнення в Україну російської армії та заявив про готовність ЗСУ до відбиття загроз.

Крім того, радник Головнокомандувача звернувся із закликом до особового складу УДА та зазначив, що вже найближчим часом Україні можуть знадобитися добровольці.

Автор: Дмитрий Ярош

Останні новини