15 листопада 2021, 19:23

Голобуцький про можливий розвиток ситуації на кордоні з Польщею: "Зникнуть вони у білоруських болотах"

Політтехнолог переконаний, що мігранти не зможуть нашкодити Лукашенку, навіть якщо щось почнуть робити всупереч планам мінського вождя.

Український політтехнолог Олексій Голобуцький в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Діалог.UA підкреслив, що нелегальні мігранти, яких зараз влада Білорусі використовує для атак на польський кордон, самому президенту Лукашенку нашкодити не зможуть.

Річ у тім, що деякі політики висловили припущення, що білоруський президент уже не контролює потік іноземців, які прибувають до Білорусі, і це може зіграти з ним недобрий жарт.

"Лукашенку ця ситуація навряд чи завдасть суттєвої шкоди. Скільки їх там, цих мігрантів... Він давав команду бити, садити та розстрілювати власний народ, причому у значно більших кількостях. На Лукашенка вже ніде печатку ставити, він стільки злочинів скоїв. А на іноземних мігрантів йому взагалі начхати.

Якщо він відчує хоч якусь загрозу від них, то швидко дасть команду підконтрольним силовикам – і ці біженці просто зникнуть у білоруських болотах”, – вважає експерт.

Також він порівняв режим Лукашенка з урядами "екзотичних" країн, які заробляють на наркоторгівлі.

"Є режими, які заробляють на наркотранзиті, використовуючи офіційні авіакомпанії. А Лукашенко заробляє на потоці мігрантів", – наголосив політтехнолог.

Нагадаємо, Олексій Голобуцький прокоментував пропозицію німецького депутата Нільса Шміда щодо розміщення мігрантів на території України, а також реакцію голови РНБО України Олексія Данілова.

Варто зазначити, що раніше російський соціолог Ігор Ейдман висловив думку, що ситуація з біженцями у Білорусі пішла не так, Польща їх не пропустила і тепер цих людей готуватимуть до нападу.

Також Ейдман наголосив, що ситуація на польсько-білоруському кордоні вигідна Путіну, а Лукашенко зрештою виявиться винним.

Останні новини