2 листопада 2021, 14:56

Гармаш назвав три причини, через які Росія не розпочне масштабної війни проти України

Чергове скупчення російської армії біля кордону з Україною свідчить про те, що Кремль серйозно злякався "Байракторів". Путін знову грає м'язами.

Гармаш назвав три причини, через які Росія не розпочне масштабної війни проти України

Наприкінці жовтня 2021 року біля кордону з Україною можна було побачити нове скупчення російської військової техніки та військовослужбовців. Багато хто з них потрапив на кордон відразу після навчання "Захід-2021", яке відбулося на території Білорусі.

Сьогодні, 2 листопада, головний редактор видання "Острів" і представник України в ТКГ з питань Донбасу Сергій Гармаш на своїй сторінці у Facebook озвучив свою версію появи російської армії біля кордонів з Україною.

Джерело повідомляє, що західні ЗМІ пишуть про російську армію біля кордону з Україною як про реальний факт і загрозу, а у Міноборони України все заперечують.

Гармаш пише, що 20-та армія та 150-та дивізія 8-ї армії ЗС РФ перебувають на військовому полігоні, але в безпосередній близькості від України. У Міноборони Росії відбуваються планові навчання на тлі недавніх заяв Пентагону про вступ України до НАТО та використання "Байракторів" ЗСУ на Донбасі.

У Москві злякалися, що Київ може розпочати наступ на Сході країни, щоб змусити Росію вступити у війну й заблокувати запуск "Північного потоку-2".

Гармаш упевнений, що насправді Росія зараз намагається повторити квітневий трюк, а Путін грає на публіку, демонструючи міць своєї армії. Кремлю наразі невигідно розпочинати війну на Донбасі, інакше в ЄС заблокують "СП-2".

У Москві ще не можуть зрозуміти, як їм реагувати на застосування ЗСУ "Байракторів" на Донбасі. І, по-третє, ситуація з коронавірусом у Росії не сприяє «військовим бліцкригам».

Раніше ми повідомляли, що ексрадник президента Росії Іларіонов пояснив, чому Путін ніколи відкрито не нападе на Україну, а вичікуватиме.

Нагадаємо, 2 листопада 2021 року Путін вирішив зібрати екстрену нараду, присвячену безпілотникам. Головна причина – застосування ЗСУ дронів на Донбасі.

Автор: Сергей Гармаш

Останні новини