29 жовтня 2021, 15:45

Гармаш пояснив, чому Росія загострила ситуацію на Донбасі, та назвав дві причини

На думку Гармаша, є лише дві причини, чому Росія загострила ситуацію на Донеччині. Одна з них – саміт, що готується у рамках "Нормандської четвірки".

Гармаш пояснив, чому Росія загострила ситуацію на Донбасі, та назвав дві причини

Сьогодні, 29 жовтня, український журналіст Сергій Гармаш поділився своєю думкою щодо загострення конфлікту на Донбасі з боку Росії. Перша причина – затримання російського офіцера Косяка. Друга – саміт, що готується у рамках "Нормандської четвірки" на рівні очільників урядів.

В інтерв'ю ресурсу "Телеграф" головний редактор видання "Острів" заявив, що завжди перед будь-яким самітом щодо ситуації на Донбасі Росія посилює обстріли. Це свого роду дипломатичний шантаж, щоб члени саміту тільки й робили, що слухали Росію, а Москва завжди була у центрі уваги.

Друга причина – затримання на Донбасі громадянина Росії Андрія Косяка. Щоб звільнити його, Росія вдалася до шантажу, взявши заручниками в окупованій Горлівці Моніторингову місію ОБСЄ.

Гармаш упевнений, що загострення на Донбасі незабаром закінчиться, проте за цей період можуть постраждати військовослужбовці ЗСУ.

А щодо інциденту із застосуванням у зоні конфлікту безпілотника Bayraktar, то тут все законно й Київ не порушував Мінських угод. У них чітко прописано, що у зоні конфлікту не можна використовувати військову авіацію та іноземні безпілотники, а турецькі вже стали українськими після їх придбання та постачання до ЗСУ.

Раніше ми повідомляли, що 29 жовтня 2021 року українська розвідка повідомила про постачання російським найманцям на Донбас нової партії зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, Сергій Гармаш пояснив, як за допомогою безпілотника Bayraktar та удару по ворожій артилерії вирішили дилему, чого Росія не могла зробити 7 років.

Автор: Сергей Гармаш

Останні новини