6 жовтня 2021, 21:37

"Це було б засилля демократії", – Гордон запропонував несподівану кандидатуру замість Разумкова

Журналіст Дмитро Гордон оцінив шанси нардепа Миколи Тищенка посісти посаду спікера Верховної Ради.

Дмитро Гордон вважає, що скандально відомий нардеп Микола Тищенко був би цікавою фігурою на посаді спікера Верховної Ради.

Про це журналіст заявив у ефірі телеканалу "Україна 24", відповідаючи на питання телеглядача, чи є у Тищенка шанс стати головою Парламенту.

"Мені взагалі він (Тищенко - ред.) подобається. Я навіть думаю взяти у нього інтерв'ю з часом. Він цікава людина. Він би був цікавим спікером, це було б справжнє засилля демократії", - сказав співрозмовник.

Контекст

4 жовтня у Верховній Раді започаткували офіційну процедура відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Парламенту. Ініціатором був голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Через добу Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань протягом двох днів і внесли питання відставки спікера до порядку денного шостої сесії ВР. Відставка Разумкова буде розглянута на засіданні Парламенту 7 жовтня.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив упевненість, що можлива відставка Разумкова пов'язана зі спробою спікера зберігати незалежність Верховної Ради як державної інституції. Політик звинуватив президента Володимира Зеленського у прагненні до "монополії на владу".

Раніше "слуги" запевнили, що у фракції "немає ніякого розколу" у питанні кандидатур на заміну Разумкова на посаді спікера.

Останні новини