6 жовтня 2021, 21:37

"Це було б засилля демократії", – Гордон запропонував несподівану кандидатуру замість Разумкова

Журналіст Дмитро Гордон оцінив шанси нардепа Миколи Тищенка посісти посаду спікера Верховної Ради.

"Це було б засилля демократії", – Гордон запропонував несподівану кандидатуру замість Разумкова

Дмитро Гордон вважає, що скандально відомий нардеп Микола Тищенко був би цікавою фігурою на посаді спікера Верховної Ради.

Про це журналіст заявив у ефірі телеканалу "Україна 24", відповідаючи на питання телеглядача, чи є у Тищенка шанс стати головою Парламенту.

"Мені взагалі він (Тищенко - ред.) подобається. Я навіть думаю взяти у нього інтерв'ю з часом. Він цікава людина. Він би був цікавим спікером, це було б справжнє засилля демократії", - сказав співрозмовник.

Контекст

4 жовтня у Верховній Раді започаткували офіційну процедура відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Парламенту. Ініціатором був голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Через добу Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань протягом двох днів і внесли питання відставки спікера до порядку денного шостої сесії ВР. Відставка Разумкова буде розглянута на засіданні Парламенту 7 жовтня.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив упевненість, що можлива відставка Разумкова пов'язана зі спробою спікера зберігати незалежність Верховної Ради як державної інституції. Політик звинуватив президента Володимира Зеленського у прагненні до "монополії на владу".

Раніше "слуги" запевнили, що у фракції "немає ніякого розколу" у питанні кандидатур на заміну Разумкова на посаді спікера.

Автор: Дмитрий Гордон

Останні новини