16 вересня 2021, 15:45

Арестович оцінив ймовірність нападу РФ на Україну з території Білорусі

Олексій Арестович вважає, що Білорусь буде до останнього чинити опір використанню своєї території у війні проти України.

Арестович оцінив ймовірність нападу РФ на Україну з території Білорусі

Імовірність наступу російських військ на Україну з території Білорусі виглядає "малоймовірним". Мінськ буде до останнього чинити опір подібним сценаріям.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Така ймовірність дуже маленька. Я думаю, що Білорусь буде ефективно чинити опір цьому до певного етапу, але така ймовірність розглядається", - сказав експерт.

Розвиваючи тему можливого використання Білорусі як плацдарму для атаки України, Арестович заявив, що на цьому напрямку "не зовсім сприятлива територія для здійснення наступальних дій", зокрема там обмежена кількість доріг.

За словами радника, безпосередньо зараз влада України не очікує повномасштабного наступу російських військ ні з якого напрямку, проте військова небезпека навколо Української держави поступово зростає.

Раніше екс-секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що нові союзні домовленості Володимира Путіна й Олександра Лукашенка є потенційною загрозою для Києва. У разі повноформатної військової агресії РФ проти України реальним буде відкриття так званого "білоруського фронту".

Напередодні зустрічі Путіна та Лукашенка у Москві Росія перекинула на білоруський аеродром Баранович, розташований у 400 км від Києва, винищувачі "Су-30СМ". Літаки будуть охороняти повітряні кордони Союзної держави.

Крім того, Лукашенко анонсував перекидання на кордон з Україною російських зенітних ракетних комплексів "С-400", але поспішив запевнити, що всі ці заходи здійснюються виключно з "оборонних" цілей.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини