20 травня 2024, 13:45

Скоро на Росію може чекати велика біда: те, що сталося в Ірані, невипадкове – ЗМІ

Російська авіація входить у стан, подібний до іранського: тепер аналогічна авіакатастрофа може статися у будь-який момент у Росії.

Скоро на Росію може чекати велика біда: те, що сталося в Ірані, невипадкове – ЗМІ

У катастрофи гелікоптера з чиновниками та президентом в Ірані є ще один підтекст. Технічний стан авіації Ірану можна охарактеризувати одним словом - "катастрофа". Авіація Ірану перебуває під міжнародними санкціями. Ці санкції були накладені у зв'язку з різними факторами, включно з ядерною програмою Ірану, його участю у регіональних конфліктах і підтримкою тероризму.

Однак техніку потрібно обслуговувати й експлуатувати, та коли робити це в умовах санкцій доводиться у гаражах, то рано чи пізно станеться катастрофа: іншого результату бути не може.

Російський економічний аналітик Анатолій Несміян зазначає, що російська авіація входить у стан, подібний до іранського: аналогічна авіакатастрофа може статися у будь-який момент у Росії, оскільки вторгнення в Україну обернулося санкціями в авіаційній галузі й для Москви.

"Тут виникає явна проекція на Росію: у нас та сама історія, та наша авіація наближається до стану іранської, причому швидко, тому що система повітряного транспорту та відстань істотно більші", - попереджає експерт.


Нагадаємо, рятувальники виклали в Мережу кадри вертольота, на борту якого був Раїсі.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини