3 квітня 2024, 07:50

За терактом у "Крокусі" стоять російські спецслужби: Орлова озвучила аргументи

Російські спецслужби причетні до теракту у "Крокусі", впевнена блогер Орлова.

За терактом у "Крокусі" стоять російські спецслужби: Орлова озвучила аргументи

Блогер Карина Орлова впевнена, що за терактом у "Крокус Сіті Холі" стоять російські спецслужби: вони були попереджені про підготовку теракту за кілька днів до, але нічого не зробили, щоб йому запобігти.

Про це Орлова написала у своєму Telegram-каналі "Як жити, та хто вбив Кеннеді".

Орлова зробила такі висновки, відштовхуючись від учорашньої статті журналістів із WP.

У статті сказано, що за два тижні до самого теракту Вашингтон не тільки попередив Москву, а й як одну з цілей терористів назвав "Крокус".

Нові факти повністю суперечать заявам Путіна та Наришкіна про те, що попередження США про підготовку теракту було "розпливчастим".

Знаючи про теракт, влада РФ нічого не зробила, щоб йому запобігти. Навіть не було посилено охорону. Водночас у нещодавньому інтерв'ю Наришкін зізнався, що спецслужби США справді передали інформацію ФСБ, однак і він повторив слова Путіна про те, нібито попередження не було конкретним.

Спочатку Кремль поставився до повідомлень зі США серйозно. Було попереджено теракт на одну із синагог Москви, однак, коли нібито минуло 48 годин із моменту попередження та нічого особливого у РФ не сталося, Кремль вирішив, що Вашингтон їх обдурив.

Не виключено, що теракт Путін використав особисто у своїх цілях. З одного боку, він знову звинуватив у всіх бідах Україну та Захід, і, з іншого боку, збільшив свій рейтинг усередині РФ, вважає Орлова.

Нагадаємо, аналітики з ISW впевнені в тому, що в самому Кремлі ще немає однозначної реакції на теракт у "Крокусі".

Автор: Сеть

Останні новини